Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Moskitkusten

Moskitkusten

Inbunden bok. Bokförlaget Bra Böcker. 1984. 356 sidor.

Mycket gott skick. CENTRALAMERIKA. Moskitkusten är en gudsförgäten trakt i utkanten av Honduras regnskogar där bara insekter och havssköldpaddor frodas. Men för Allie Fox är den en orörd värld med gränslösa möjligheter. Den amerikanska civilisationen står honom upp i halsen, och han beslutar att vända ryggen åt dess brottslighet, inflation och teknologiska bråte. Med hustru och fyra barn tar hand båten till Paradiset för att börja om från början.

Allie Fox är en svärmare, men också urtypen för amerikansk företagsamhet - en uppfinnare med tusen idéer, en visionär som ser världens undergång nalkas och tänker överleva den. Mitt i djungeln förverkligar han sitt stora projekt: en självförsörjande by, uppbyggd kring en lika enkel som genial fabrik för tillverkning av is. Genom att bringa de okunniga indianerna denna välsignelse skall han och familjen kunna leva i harmoni med naturens kretslopp. Men det går inte riktigt som han tänkt, och undan för undan förvandlas den djärve idealisten till en benhård tyrann...

Sonen Charlie, en klarögd trettonåring, berättar den komiska, sorgliga och oemotståndligt spännande historien om detta fantastiska äventyr. Genom honom ser vi miljöer och händelser med oöverträffad skärpa. Vi ser också att Allie Fox är en figur som hör hemma bland äventyrslitteraturens klassiska gestalter - en nutida Robinson Crusoe full av påhittighet och seg livsvilja, men samtidigt en stolle som riskerar sitt liv och de sinas liv på en orimlig dröm. Berättelsen om honom speglar vår civilisations ödesfrågor på ett överraskande och avslöjande sätt. Med "Moskitkusten" har Paul Theroux skrivit en modern saga som kommer att leva kvar i läsarens minne.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish