Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Guilloutinen

Guilloutinen

Förlagsny pocketbok. Lindelöws bokförlag. 1 uppl. 2015. 312 sidor.

I biografin avslöjas sanningar om JAN GUUILLOU som han själv inte vill kännas vid. Vad är sant i romanen Ondskan? Blev han ständigt misshandlad av sin styvpappa? Varför lämnade han TV-programmet Svepet i direktsändning, varför blev IB-affären så legendarisk, KGB-affären så förödande och vilken roll hade Guillous farfar och far på Frankrikes ambassad under andra världskriget? Och ärligt talat, hade han aldrig några rutiga skjortor på sig i TV-programmet Rekord-Magazinet?

Sedan Guillou första gången hamnade på Expressens löpsedel, som ung på sextiotalet, har han omgetts av infekterade trätor, beundran och öppen avsky, men också dråpliga omständigheter som blivit vandringshistorier.

Jan Guillous bråk med kulturelit och offentliga makthavare är minnen för många - det handlar mindre om att mäta sig intellektuellt än om verbal slapstick och burlesk humor. Det är då i mötet med motståndarna han noggrant förbereder Guilloutinen.

Författare: PAUL FRIGYES

Direkt från förlaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789185379965
Titel
Guilloutinen
Författare
Frigyes, Paul
Förlag
Lindelöws bokförlag
Utgivningsår
2015
Omfång
312 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
170 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I denna orädda och avslöjande biografi, där en stor del av Sveriges offentlighet passerar revy, löper också en allvarlig fråga om villkoren i samhällets krav på framgång i mediernas rampljus. Vari består Sveriges behov av Guillou? undrar journalisten och författaren Paul Frigyes, som tog fem år på sig att skriva den oberoende boken om Jan Guillou.I biografin avslöjas sanningar om Jan Guillou som han själv inte vill kännas vid. Vad är sant i romanen Ondskan? Blev han ständigt misshandlad av sin styvpappa? Varför lämnade han TV-programmet Svepet i direktsändning, varför blev IB-affären så legendarisk, KGB-affären så förödande och vilken roll hade Guillous farfar och far på Frankrikes ambassad under andra världskriget? Och ärligt talat, hade han aldrig några rutiga skjortor på sig i TV-programmet Rekord-Magazinet? Sedan Guillou första gången hamnade på Expressens löpsedel, som ung på sextiotalet, har han omgetts av infekterade trätor, beundran och öppen avsky, men också dråpliga omständigheter som blivit vandringshistorier. Jan Guillous bråk med kulturelit och offentliga makthavare är minnen för många - det handlar mindre om att mäta sig intellektuellt än om verbal slapstick och burlesk humor. Det är då i mötet med motståndarna han noggrant förbereder Guilloutinen.