Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dårskaper i Brooklyn

Dårskaper i Brooklyn

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2005. 363 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Inlaga oläst och felfri frånsett något böjda övre högra hörn, pärm är i samma kondition.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9100107689
Titel
Dårskaper i Brooklyn
Författare
Paul Auster
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
363 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
125 x 191 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
469 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nathan Glass har levt ett alldagligt lagom enstörigt liv som försäkringsman. När han med några år kvar till sextio drabbas av cancer förändras tillvaron. Med sjukdomen tillfälligt besegrad flyttar han från landsorten in till Brooklyn. Där springer han i en bokhandel på sin brorson Tom Wood som han inte har sett på nästan tio år. Tom som var en lovande akademiker har förvandlats till en överviktig loser som arbetar som bokhandelsbiträde och tillsammans med hans chef, bokhandlaren Harry Brightman, bildar de en ovanlig trojka. De tre har sina egna sorger och tillkortakommanden att tampas med, men vänskapen gör livet lite enklare att leva.   När Lucy, Toms försvunna syster Auroras dotter, oväntat dyker upp tar historien en ny vändning för de tre männen. Lucy vägrar nämligen att tala och de kan inte få ur henne hur hon har tagit sig till Brooklyn eller var hennes föräldrar är, senast Tom var i kontakt med sin syster bodde hon i södra USA. Flickans envetna stumhet gör efterforskningarna besvärliga men Tom och Nathan fruktar för Auroras liv. Några veckor senare får de ett telefonsamtal där Aurora med panik i rösten ber dem kontakta henne, det är bara det att hon inte hinner uppge var hon befinner sig innan samtalet bryts.  Dårskaper i Brooklyn är en charmig roman i typisk Paul Auster-anda där slumpartade möten får oanade konsekvenser och allt kan hända i de till synes mest vardagliga människornas liv. Om Orakelnatten: ”’Orakelnatten’ är en njutbar och stillsamt dramatisk roman som uppvisar en Paul Auster när han är som bäst.” Dagens Nyheter ”I en alltmer förbryllande verklighet är Paul Auster en av de författare jag minst vill vara utan.” Göteborgs-Posten