Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tack, modernismen, för den tid som varit! : en bok om modern och omodern poesi

Tack, modernismen, för den tid som varit! : en bok om modern och omodern poesi

Häftad bok Karneval förlag. 1 uppl. 2007. 240 sidor.

Nyskick. Hft tråd, s k danskt band, 240 sidor. Karneval (Stockholm, 2007). Omslagsillustration av Per Åhlin. Förlagsny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789185703074
Titel
Tack, modernismen, för den tid som varit! : en bok om modern och omodern po
Författare
Göran Palm
Förlag
Karneval förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
138 x 216 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
312 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Förr var det en stor publik händelse när någon av landets ledande poeter publicerade en ny diktsamling. Poesin ansågs självklart utgöra en väsentlig del av landets offentliga liv.

Så är det inte längre. I dag får poeterna i bästa fall nöja sig med kritikersuccéer. Diktsamlingspoesin hamnar i regel långt utanför den så kallade kulturdebatten, betraktad som en exklusiv klubb för redan invigda.

Från publik synpunkt har den modernistiska poesin på enstaka undantag när blivit ett stort fiasko. Modernismens pionjärer beskrev föregående epokers estetiska ideal som tillgjorda och fjärmade från talspråk och därmed från folket. Det är en anklagelse som kan riktas mot modernismen idag, menar Göran Palm i Tack, modernismen, för den tid som varit!

Redan som ung modernistisk poet tvivlade Göran Palm på modernismen. Den moderna poesin satt i fängelse, menade han. Den försmäktade i en självförvållad isolering från den sociala gemenskapen, från den breda publiken, från det gemensamma talspråket, från politiken, från vetenskapen, kort sagt från samtidsvärlden.

Men den bok Göran Palm skrev på i början på sextiotalet blev aldrig klar. Först nu har han fullbordat den. I Tack, modernismen, för den tid som varit! har Göran Palm samlat de essäer som tillsammans beskriver en resa rakt igenom den lyriska modernismen. Här finns porträtt av poeter som Gunnar Ekelöf, Ezra Pound, Povel Ramel, Tadeusz Rózewicz och Evert Taube. Närmare hälften av kapitlen är nyskrivna eller förut opublicerade.