Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
TORSTENS RESA UT I VIDA VÄRLDEN

TORSTENS RESA UT I VIDA VÄRLDEN

Inbunden bok. Pärspektiv förlag. Första uppl. 2010.

Nyskick. Opaginerad (32 sid.). Ett par små tryckmärken på pärmens framsida, i övrigt helt utan märken och markeringar. Inga namn. När lille Torsten är hos farmor och hälsar på, hör godnattsagorna om hennes spännande resor till det allra bästa. Men en dag blev sagostunden lite annorlunda. Farmors gungstol började ryka och brumma. Den visade sig vara magisk och tog med Farmor och Torsten runt om i världen; till tigrarna på Bali, Saharas öken, New York och till Farmors kompisar, isbjörnarna Isobar och Isotop på Grönland. Visst finns det hopp för världen - och Torsten, 7 år, är en av räddarna! Därför att han är så nyfiken och omtänksam. Han vet att det är han och hans generation som ska ta hand - MÅSTE ta hand - om vår jord i framtiden. Ta hand om våra kompisar bland människor och andra djur, och se till att vi har kvar ett av det mest livsviktiga livsmedel som över huvud taget finns: vattnet. Pär Holmgren har med sina åtta tidigare böcker, bland annat Klimatkoden och Mat & Klimat, hunnit bli en veteran i författarkretsar. Men det är först med den nionde, den Svanenmärkta barnboken TORSTENS RESA UT I VIDA VÄRLDEN, som han ger sig i kast med den skönlitterära genren. Tillsammans med illustratören Moa Lundholms fantasifulla teckningar har han skapat en bok som väcker frågor om livet, naturen och om vår värld. En bok för åldrarna 5–8 men som innehåller en läsupplevelse för såväl stora som små. ”Jag har till varje pris försökt att undvika att använda pekpinnar i den här boken men jag tror att den kan väcka en del frågor. Tanken är att en vuxen, helst mor- och farföräldrar eftersom boken handlar om Farmors relation med barnbarnet Torsten, ska läsa högt ur boken och på nästan varje sida finns någonting att diskutera,” säger Pär Holmgren.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197924405
Titel
Torstens resa ut i vida världen
Författare
Holmgren, Pär
Förlag
Pärspektiv förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
32 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 297 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
382 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Torstens resa ut i vida världen
Text: Pär Holmgren, Illustrationer: Moa Lundholm

Visst finns det hopp för världen och Torsten, 7 år, är en av räddarna! Därför att han är så nyfiken och omtänksam. Han vet att det är han och hans generation som ska ta hand MÅSTE ta hand om vår jord i framtiden. Ta hand om våra kompisar bland människor och andra djur, och se till att vi har kvar ett av det mest livsviktiga livsmedel som över huvud taget finns: vattnet.

Torsten resa ut i vida välden är illustrerad av blott 19-åriga Moa Lundholm. Det är en bok i vilken sjuåringen Torsten får hänga med farmor som med sin magiska gungstol besöker gamla djurkompisar i hela världen: tigrar i djungeln, jättesköldpaddor och ovanligt snälla isbjörnar.