Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sidenvägen

Sidenvägen

Häftad bok. Historiska Media. 2024. 168 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Historien om Sidenvägen, den viktiga länken mellan öst och väst, speglar människans drömmar om rikedom och välstånd. Genom heta öknar och över farliga bergspass färdades karavaner med mängder dyrbara varor. Främst eftertraktat var siden, det legendariska tyg som kunde få härskare att tömma sina skattkammare och gå ut i krig. Det fanns också en marin sidenväg runt Indiens kuster. Under ett millennium var detta system av förbindelselänkar grundvalen i en världsekonomi. Den gjorde Asien till världens framsida och fick européer som Marco Polo att resa österut.

I denna bok berättar historikern Ingemar Ottosson om försvunna imperier, spridningen av idéer och bortglömda språk. Detta är historien om globaliseringens framväxt, från forntidens trevande försök fram till nutidens mest omtalade projekt, den Nya Sidenvägen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789180504089
Titel
Sidenvägen
Författare
Ottosson, Ingemar
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2024
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 205 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
248 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien om Sidenvägen, den viktiga länken mellan öst och väst, speglar människans drömmar om rikedom och välstånd. Genom heta öknar och över farliga bergspass färdades karavaner med mängder dyrbara varor. Främst eftertraktat var siden, det legendariska tyg som kunde få härskare att tömma sina skattkammare och gå ut i krig. Det fanns också en marin sidenväg runt Indiens kuster. Under ett millennium var detta system av förbindelselänkar grundvalen i en världsekonomi. Den gjorde Asien till världens framsida och fick européer som Marco Polo att resa österut.I denna bok berättar historikern Ingemar Ottosson om försvunna imperier, spridningen av idéer och bortglömda språk. Detta är historien om globaliseringens framväxt, från forntidens trevande försök fram till nutidens mest omtalade projekt, den Nya Sidenvägen.