Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nittonhundraåttiofyra (eg. "1984")

Nittonhundraåttiofyra (eg. "1984")

Pocketbok. Stockholm : Aldus. 1983. 236 sidor.

Nyskick. Om den ständigt pågående striden mellan de tre staterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget upphör aldrig men konstellationerna ändras fortlöpande. Via den ständigt vakande teleskärmen hålls invånarna uppdaterade om vem som är fienden för dagen.
Överallt i Flygbas Ett, som tidigare hette England, möter man bilden av Storebror, Oceaniens ledare. Han och partiets valspråk är: Krig är fred - Frihet är slaveri - Okunnighet är styrka.
Ny pocketutgåva av George Orwells klassiska framtidsskildring som utkom första gången 1949. Thomas Warburtons översättning gjordes till återutgivningen 1984.
Nittonhundraåttiofyra eller 1984: Nitton åttiofyra (originaltitel: Nineteen Eighty-Four) är en roman av den brittiske författaren och journalisten George Orwell (Eric Blair), som skrevs 1948, och publicerades den 8 juni 1949. Romanen handlar om ett samhälle styrt av en oligarkisk kommunistisk diktatur. I Sanningsministeriet är protagonisten Winston Smith en tjänsteman som ansvarar för att bevara Partiets propaganda genom att ändra historien för att visa att Partiet alltid har rätt och är allvetande. Hans torftiga tillvaro desillusionerar honom till den grad att han vill göra uppror mot Storebror. Från 1984 har vi bland annat fått uttrycket "Storebror ser dig" (Big Brother is watching you). Sedan romanen publicerades 1949 har många av dess termer och koncept, som storebrorssamhälle, dubbeltänk, krimtänk och nyspråk samt minneslucka blivit samtida vardagsspråk. Dessutom populariserade romanen adjektivet Orwellska, som syftar till lögner, övervakning och manipulering av det förgångna för att föra en totalitär agenda. 1998 placerade Modern Library 1984 på plats 13 av de 100 bästa romanerna från 1900-talet.
Eric Arthur Blair, mer känd genom författarnamnet George Orwell, född 25 juni 1903 i Motihari, Bihar, Brittiska Indien, död 21 januari 1950 i Camden i London, var en brittisk författare och journalist.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100305235
Titel
Nittonhundraåttiofyra
Författare
Orwell, George - Holmberg, Nils
Förlag
Stockholm : Aldus
Utgivningsår
1974
Språk
Svenska