Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Catarina och tsaren

Catarina och tsaren

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2001. 370 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inb, i den populära serien om äventyrlig kvinna vid 1600talets slut (vi har fler i serien)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9137118080
Titel
Catarina och tsaren
Författare
Olov Svedelid
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2001
Omfång
370 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 235 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
791 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Greve Gripenklo får plötsligt besök av en gammal bekant från Venedig, greve Coronaro, som är dödssjuk och vill överlåta sitt handelshus på den ende han litar på – han misstänker att den som sköter firman ska lura av hans familj allt efter hans död. Efter en viss tvekan går greve Gripenklo, Catarina, Staffan och kapten Lars, som alla är delägare i Compagnie Amsterdam, med på det. Men innan de hinner ge sig iväg till Italien råkar de ut för den hämndlystne Johan Lohes intriger och handgripliga överfall.   När Lohe – för tillfället – är besegrad bär det av till Venedig. Greve Gripenklo tar landvägen medan Catarina, Staffan och Lars seglar iväg med fullriggaren ”Catarina II”. I Europa har krig brutit ut men det finns värre faror på vägen – pirater härskar över infarten till Medelhavet och tillfångatagna sjöfarare säljs senare som slavar. ”Catarina II” blir attackerad sedan konvojen har splittrats under en storm, och mot tre galärer och pirater beväpnade till tänderna har svenskarna inte en chans. De hamnar hos sultanen i Marrakech, där Catarina förs till hans harem. Staffan och Lars utarbetar en djärv och farlig plan och lyckas till sist rädda Catarina därifrån, och dem alla från Marrakech. Efter en farofylld seglats hem möter de åter greve Gripenklo, som på sin kant ordnat upp allt trots att Lohe än en gång försökt sätta käppar i hjulet.   En spännande, mustig, färgstark och historiskt korrekt skildring – det vill säga en typisk Svedelidare.