Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svenska Vattentorn

Svenska Vattentorn

Inbunden bok. Ohlson & Winnfors. 1 uppl. 2004. 136 sidor.

Mycket gott skick. Fint ex. Helsidebilder i färg och utförliga texter om 83 svenska vattentorn.
” Svenska vattentorn är en hyllning till de goda egenskaperna hos människan - de goda egenskaper som lockas fram när torn ska byggas. Vi har valt ut 83 vattentorn fran Haparanda i norr till Ystad i söder. Med Svenska vattentorn presenteras en viktig del av vảr offentliga arkitektur samtidigt som läsaren fär en inblick i hur städernas vattenförsörjning byggts upp. Manga av landets främsta
arkitekter och forgivare finns representerade som vattentorns-byggare. Ferdinand Boberg, Ivar Tengbom, Ralph Erskine och Artur von Schmalensee är nagra av dem som bidragit till att gestalta denna monumentala ingenjörskonst till allmänhetens nytta.Eber Ohisson har under 30 ar fotograferat och samlat information om vattentorn. Eber är intresserad av arkitektur och stadsplanering, det vi kan kalla stadens gestaltning. Vattentorn är ett patagligt uttryck för detta. Sedan manga ar är Eber anställd som ingenjör vid VA-verket i Malmö, där han även arbetat med informationsfragor.
Kenneth M Person är konsult med vattenrening som omrade, anställd vid Sweco Viak i Malmö. Han innehar för närvarande även
en adjungerad professur i Teknisk vattenresurslära vid Lunds Tekniska Högskola. Kenneth har ett brett intresse för samhälls-byggnad i allmänhet och vattenbyggnadskonst i synnerhet.”

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197445398
Titel
Svenska Vattentorn
Författare
Ohlsson, Eber
Förlag
Ohlson & Winnfors
Utgivningsår
2004
Omfång
136 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 290 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Svenska Vattentorn är en hyllning till de goda egenskaperna hos människan de goda egenskaperna som lockas fram då torn ska byggas. Vi har valt ut 83 vattentorn från Ystad till Haparanda. Med Svenska Vattentorn presenteras en viktig del av vår offentliga arkitektur.