Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Amerikanska gudar

Amerikanska gudar

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2003. 530 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Shadow är en man med ett förflutet. Efter tre år i fängelse vill han inget hellre än att hålla sig från bråk och leva ett lugnt och harmoniskt liv tillsammans med sin fru. Ända tills han får veta att hans fru dödats i en olycka. På resan hem till begravningen, då en våldsam storm skakar planet, presenterar sig mannen i stolen bredvid. Han kallar sig mr Wednesday och han vet mer om Shadow än vad han borde göra. Han varnar Shadow att en mycket värre storm är på väg att blåsa upp. Och från det ögonblicket kommer inget att förbli detsamma. Amerikanska gudar är en mörk och brokig resa in i mytens värld och över den amerikanska kontinenten - en resa lika bekant som fullständigt främmande. På sitt eget mästerliga sätt berättar Neil Gaiman en originell och nyskapande historia, i vilken verklighet och fantasi förenas.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789137122274
Titel
Amerikanska gudar
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
530 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
En storm är på väg att blåsa upp ... Under de tre år som Shadow suttit i fängelse har han hållit en medvetet lågmäld profil. Han har inte velat annat än att återvända till sin frus kärleksfulla famn och att leva ett harmoniskt lugnt liv. Men endast tre dagar före sin frigivning får han veta att hans fru dödats i en olycka. Och Shadows värld rasar samman. På planet hem till begravningen möter Shadow en mystisk affärsman, mycket stilig och karismatisk med gråsprängt hår. Mannen som kallar sig mr Wednesday erbjuder Shadow att arbeta som hans livvakt. Men att arbeta för den gåtfulle Wednesday har sitt pris och Shadow upptäcker att hans roll i Wednesdays planer är farligare än han någonsin hade kunnat föreställa sig. Insnärjd i en värld full av hemligheter, slår han följe på en resa längs vägarna, tillsammans med den mordiske Czernobog, den djävulske mr Nancy och den vackra Easter – som var och en tycks veta mer om Shadow än han själv. Under resans gång upptäcker Shadow att man aldrig kan fly från sitt förflutna och att alla, även hans fru, bär på hemligheter. Och runt dem hotar en annalkande storm av oanade proportioner. Ganska snart dras Shadow och Wednesday in i en konflikt lika gammal som mänskligheten själv. För under vardagens stilla yta pågår en kamp – och priset är Amerikas själ. Amerikanska gudar är en mörk och brokig resa in i mytens värld och över den amerikanska kontinenten – en resa lika bekant som fullständigt främmande. På sitt eget mästerliga sätt berättar Neil Gaiman en originell och nyskapande historia, i vilken verklighet och fantasi förenas. Neil Gaiman, född 1960 i England, började sin karriär som journalist och serietecknare. Serien Sandman, som gavs ut i 70 nummer, blev en otrolig framgång – endast Stålmannen och Batman har sålt bättre. Han är en mångsidig författare som skrivit noveller, romaner och en barnbok. Översatta till svenska finns bland andra den prisbelönta romanen Goda omen (som han skrivit tillsammans med Terry Pratchett), Stjärnstoff och Neverwhere, som han först skrev som tv-serie för BBC. Neil Gaiman bor på en gård utanför Minneapolis tillsammans med sin fru, sina tre barn och ett antal katter. Mer info finns på www.neilgaiman.com.