Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Spisvärme - Mat med känsla : Vinnare av Sveriges mästerkock 2012 ( de 54 recept är : ( ur innehåll ) : Förord ; Min dröm att skriva en kokbok om hur man lagar med känslorna ; Laga mat med känslorna! , Mat för högre varvtal: havscarpio med gurka, fänkål och citron ; Thailändsk kycklingsallad ( laab gai ) ; Smörstekt lax med apelsinhollandaise och grönsaker ; Grillad fisk med bönsalsa och guacamole ; Ananas med mynta ; Mitt sommarlov : Anna-Lisas sill ; Rökt fisk med ljummen potatissallad ; Fläskkarré med stekt färskpotatis och sommarsallad ; Rödbetscarpaccio med chevre- och pepparrotscréme ; Lax med sherrysås och potatis ; Farmors citrondricka ; Rödvinbärskaka ; Mammas bästa rabarberkompott med berlinerbröd ; Hurra! : Sju läckra snittar till drink : Champinjonsallad med purjo och vitlök ; Västerbottens- och kantarellkrustader ; Petit-chouxer med kycklinglevermousse ; King crab med avokado, lime och koriander ; Kräftpajer i miniformat ; Getostknyten med parmaskinka ; Smördegsinbakad lax med pepparrot och spenat ; Scherry tonic ; Tonfisktartar med mango, avokado och koriander ; Kycklinglevermousse med äpple och knaperstekt bacon ; Kalvbräss med svamp och timjan på toast ; Getostbrulé med plommonsylt ; Pavlova med lime- och passionscurd ; Tjejmat : Italiensk buffé ( Den lilla italienska buffén ) : Focaccia ; Pesto ; Caponata ; Auberginekräm ; Caprese ; Gröna bönor med mynta, vitlök och citron ; Grillad paprika ; Borlottibönpuré ; Bondbönor med variation : Bondbönor med olivolja och pecorino ; Bondbönor som i Portugal ; Friséesallad med ägg och bacon ; Tobleroneparfait med halloncoulis ; Rabarberparfait med mandelflarn ; Varma kramar : Grillad hälleflundra med rödvinssås, stekt svamp och blomkålspuré = Finalrätten! altså vinnarrätt av mig ); Ankbröst med savojkål, plommonsås och hasselbackspotatis ; Lammstek med potatiskaka, rödvinssås och brysselkålssallad ; Rådjursstek med rödkål, apelsin och ingefära ; Entrecote med pumpapuré, rosmarinsky och rostad potatis ; Rödvinsrisotto med knaperstekt baconströssel ; Inkokt katrinplommon med vaniljglass och rostad mandel ; Sacherbrownie med chokladsås och glass ; Skamlös njutning : Långstekt fläsk med palsternackspuré och syrad rödlök ; BBQ-högrev med coleslaw ; Konfiterad kyckling med vitlök och timjan ; Rillette ; Nektarinkaka med lättvispad grädde ; Chokladfondant med körsbärsglass ; Register )

Spisvärme - Mat med känsla : Vinnare av Sveriges mästerkock 2012 ( de 54 recept är : ( ur innehåll ) : Förord ; Min dröm att skriva en kokbok om hur man lagar med känslorna ; Laga mat med känslorna! , Mat för högre varvtal: havscarpio med gurka, fänkål och citron ; Thailändsk kycklingsallad ( laab gai ) ; Smörstekt lax med apelsinhollandaise och grönsaker ; Grillad fisk med bönsalsa och guacamole ; Ananas med mynta ; Mitt sommarlov : Anna-Lisas sill ; Rökt fisk med ljummen potatissallad ; Fläskkarré med stekt färskpotatis och sommarsallad ; Rödbetscarpaccio med chevre- och pepparrotscréme ; Lax med sherrysås och potatis ; Farmors citrondricka ; Rödvinbärskaka ; Mammas bästa rabarberkompott med berlinerbröd ; Hurra! : Sju läckra snittar till drink : Champinjonsallad med purjo och vitlök ; Västerbottens- och kantarellkrustader ; Petit-chouxer med kycklinglevermousse ; King crab med avokado, lime och koriander ; Kräftpajer i miniformat ; Getostknyten med parmaskinka ; Smördegsinbakad lax med pepparrot och spenat ; Scherry tonic ; Tonfisktartar med mango, avokado och koriander ; Kycklinglevermousse med äpple och knaperstekt bacon ; Kalvbräss med svamp och timjan på toast ; Getostbrulé med plommonsylt ; Pavlova med lime- och passionscurd ; Tjejmat : Italiensk buffé ( Den lilla italienska buffén ) : Focaccia ; Pesto ; Caponata ; Auberginekräm ; Caprese ; Gröna bönor med mynta, vitlök och citron ; Grillad paprika ; Borlottibönpuré ; Bondbönor med variation : Bondbönor med olivolja och pecorino ; Bondbönor som i Portugal ; Friséesallad med ägg och bacon ; Tobleroneparfait med halloncoulis ; Rabarberparfait med mandelflarn ; Varma kramar : Grillad hälleflundra med rödvinssås, stekt svamp och blomkålspuré = Finalrätten! altså vinnarrätt av mig ); Ankbröst med savojkål, plommonsås och hasselbackspotatis ; Lammstek med potatiskaka, rödvinssås och brysselkålssallad ; Rådjursstek med rödkål, apelsin och ingefära ; Entrecote med pumpapuré, rosmarinsky och rostad potatis ; Rödvinsrisotto med knaperstekt baconströssel ; Inkokt katrinplommon med vaniljglass och rostad mandel ; Sacherbrownie med chokladsås och glass ; Skamlös njutning : Långstekt fläsk med palsternackspuré och syrad rödlök ; BBQ-högrev med coleslaw ; Konfiterad kyckling med vitlök och timjan ; Rillette ; Nektarinkaka med lättvispad grädde ; Chokladfondant med körsbärsglass ; Register )

Inbunden bok. Bonnier Fakta i samarbete med TV4 AB. 1:a uppl. 2012. 120 sidor.

Mycket gott skick. Alla 54 recept finns inom parenteser under titel rutan där uppe. Pärm sliten en aning på hörnen. Ett spår efter hundöron annars som nya bladen. Inga anteckningar. Rikt illustrerad oftast med en hel sidan med färg foto till aktuella recept. Stor format : 26,7 cm x 20 cm. 669 gram. (låda20230509-2?0).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174242744
Titel
Spisvärme - mat med känsla : vinnare av Sveriges mästerkock 2012
Författare
Bárány, Sigrid
Förlag
Bonnier Fakta
Utgivningsår
2012
Omfång
120 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
677 g
Språk
Svenska
Baksidestext
” ’Min dröm är att skriva en kokbok om hur man lagar mat med känslorna.’ Det sa jag på uttagningen till Sveriges Mästerkock 2012. Att vinna verkade oöverstigligt, men under tävlingens gång kände jag verkligen att jag ville skriva den där boken, om jag så skulle behöva muta förläggare med marängtårtor och fläskbogar.”Men det behövdes aldrig några mutor. Sigrid Bárány vann nämligen tävlingen och fick därmed göra sin egen kokbok. Med en imponerande känsla för mat knyter hon an till vårt svenska matlagningsarv – det är långstekt fläsk och smäktande sommarmat som placerar oss mitt i syrenbersån med rödvinbärskaka och ett glas av farmors citrondricka.Boken är en djupdykning ner i de känslor som maten väcker. Vi uppmanas att låta matlagningen bli en väg till oss själva – genom att ta in de sinnliga, kroppsliga och känslomässiga upplevelserna kan vi bättre uttrycka oss vid spisen. Och när vi sedan bjuder på maten är det kärlek och omsorg som ligger på tallriken.Lätt provocerande och med glimten i ögat hävdar Sigrid att hon älskar ”brun mat” med retrokänsla. Men hennes kokbok rymmer också festmat som Pavlova med lime- och passionscurd, tjejfavoriter med doft av medelhavet, uppiggande recept som Thailändsk kycklingsallad och inte minst skamlös njutmat som Chokladfondant med körsbärsglass.Sveriges Mästerkock, tävlingen där okända matlagare från Sveriges alla hörn får visa vad de kan, har nu sänts i två säsonger på TV4. Under andra säsongen har en miljon tittare troget följt Sigrid Bárány och alla de andra.