Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hästföretagaren Fakta

Hästföretagaren Fakta

Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2005. 264 sidor.

Mycket gott skick. Lätt slitage på pärm och försättsbladet, se bild. Här finns all information du behöver för att starta upp ett hästföretag med beräkning av foder osv. Rikt illustrerad. Se mina andra annonser för samfrakt

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789147074921
Titel
Hästföretagaren Fakta
Författare
Nauclér, Lars-Görsta
Förlag
Liber
Utgivningsår
2005
Omfång
264 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
634 g
Språk
Svenska
Baksidestext
För att starta och driva ett hästföretag behövs – förutom ett stort hästintresse och hårt arbete – även kunskaper i företagande. Hästföretagaren är både ett läromedel och en praktisk handbok i företagsekonomi. Den ger dig svar på det mesta som du behöver veta om att starta, driva och utveckla ditt företag.

Läs mer
Boken tar upp centrala delar i hästföretagande, bland annat att göra en affärsplan, räkna kalkyler, skatte- och försäkringsfrågor, juridik och marknadsföring. Innehållet är uppdelat i sex lättlästa block kryddade med företagsreportage. Tillsammans ger dessa block ett helhetsperspektiv på utvecklingen av ett företag – från idé till att vidareutveckla företaget.
Hästföretagaren kompletteras med en Arbetsbok inkl. cd som innehåller praktikfall och övningar. Där kan du bland annat i redigerbara excelfiler göra kalkyler och upprätta en budget för det egna hästföretaget.
Hästföretagaren är lämplig att använda i ekonomiundervisningen på naturbruksgymnasier med hästinriktning.
Vill du som är lärare utbilda i Sveriges mest använda ekonomiprogram? Kontakta Visma Spcs angående utbildningslicenser eller läs mer på www.vismaspcs.se/utbildningslicenser. Du som är elev får gratis tillgång till Visma Administration 500. Hämta program till din privata dator på www.vismaspcs.se/elevlicens.

Om författarna
Lars-Gösta Nauclér, ekonomiagronom. Han har under många år arbetat på LRF Konsult och där bl a varit ansvarig för ridhästsatsningen. Han undervisar i ekonomi i många utbildningar med hästanknytning t ex blivande ridinstruktörer och trav- och galopptränare på Strömsholm. Lars-Gösta driver eget företag med ekonomisk rådgivning. Han är också en flitigt uppskattad föreläsare och rådgivare för ridskolor.
Arne Olofsson är civilekonom och har gymnasielärarutbildning. Han arbetar som företags- rådgivare på ALMI Företagspartner Västmanland AB och har lång erfarenhet av rådgivning och utbildning till småföretagare. Arne driver också ett litet företag med uppdragskörningar med häst. Även Arne undervisar i ekonomi på hippolog- och ridinstruktörsutbildningen på Strömsholm.