SMALA HEMLIGHETER - från min mors japanska kök
Nyskick.
Utgiven av Prisma Förlag 2006, inbunden med kartongpärmar klädda med vinröd linne-imitation samt kolorerat skyddsomslag, 251 sidor, storlek 14.5 * 22 cm, vikt 463 gram,
frakt b-post 34 kr. Japanska kvinnor lever längre än andra kvinnor i världen och har också minst problem med fetma! Bara 3 procent av dem är överviktiga,jämfört med 10 i Sverige och 34 i USA. Här avslöjar författaren vad som ligger bakom de japanska kvinnornas goda hälsa.Det är ingen komplicerad matlagning och de flesta råvarorna kan man hitta i vanliga matbutiker. Nyskick.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9151847280
- Titel
- Smala hemligheter : från min mors japanska kök
- Författare
- Naomi Moriyama - William Doyle
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 468 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor i världen, och de har också minst problem med fetma!
Naomi Moriyama har avslöjat hemligheten bakom de japanska kvinnornas goda hälsa, och funnit svaret i det traditionella japanska köket. I sin bok vägleder författaren läsaren i den hemlagade japanska matens hemligheter.
Visste du att:
Japanska kvinnor lever längre än några andra kvinnor på jorden?
Endast 3% av de japanska kvinnorna är överviktiga att jämföra med 30% av de amerikanska kvinnorna?
På samma sätt som i Franska kvinnors smala hemligheter av Mireille Guiliano, berättar Naomi Moriyama om hemligheten bakom de japanska kvinnornas välbefinnande. Svaret står enligt författaren att finna i det japanska köket. Den hemlagde japanska maten är ingen komplicerad matlagning och råvarorna går att finna i de flesta vanliga matvarubutiker.
”The best cooking is the least cooking” säger Naomis mamma. Att varsamt tillreda råvarorna så att alla näringsämnen bevaras är en viktig grundsten i matlagningen. Fräscha grönsaker, soya, ris och fisk är basen för alla rätter. Däremot lyser kött, bröd, pasta och friterad mat i stort sett med sin frånvaro.
Intresset för asiatisk mat är fortsatt stort i hela världen, och kommer troligen att fortsätta vara det när kunskapen om matens hälsobringade effekter blir kända.