Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Drömmen som brann

Drömmen som brann

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 345 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Ett litet fuktmärke på skyddsomslagets insida och några minimala hanteringsspår, för övrigt i nyskick.

"Hon är i min famn så tryggt att ont aldrig kan hända. Hon är i min famn och handen genom hennes hår, handen kring hennes midja. Vi dansar i sista ljuset från åkrarna."

Saigon har fallit, Vietnam är på väg att befria sig. Men hemma i Sverige sjunker känslan undan av att allt är möjligt, öppenheten efterträds av misstänksamhet och dogmatism. I många av de rörelser som sjöd av liv pågår utrensningar, och det är inte sällan de bästa som utestängs.

Huvudpersonen i Peter Mosskins nya roman jobbar på bygge och kör lastbil, han söker sig fram i kärleken och politiken. Och han träffar Gro med det gula ljuset i ögonen, Gro som kan få livet att brinna men saknar förmågan att välja bort.

"Drömmen som brann" är en fristående fortsättning på Peter Mosskins roman "Är du lönsam lille vän". Det är en berättelse om besvikelsens tid, men också om den lika jublande som svåra kärleken. Och framtiden väntar fortfarande.

AV PETER MOSSKIN: Ett par jeans i Medelhavet / Ungdomsupproret / Nästa morgon / Finmusik, ful musik, folkmusik : en annorlunda musikhistoria (med Håkan Sandblad) / Hissmofors lever / Varandra : en kärleksroman / Hur ska vi ha det i Jämtland och Härjedalen / Härjedalsfjällen / Svartrök / Myten om industrialismen : Bräcke : närporträtt av industrialiseringsvågen som gick på grund eller Mellan torrvedsstickorna och framtidens bloss är vi inte särskilt upplysta trots våra dataskärmar / Över från kriget / Vägen mot Hägra / Brel och Brassens - ett franskt äventyr / Bilder från Frostviken (ill. av Kenneth Gunnarson) / Skänk åt den fege en hingst / Glöm inte bort att jag finns / Utflykter i Jämtland (ill. av Kenneth Gunnarson) / Där stäppen tar slut / Är du lönsam lille vän / Drömmen som brann / Fred Åkerström : ingenstans fri som en fågel / Systrarna / Det arabiska ljuset från Spanien.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100107239
Titel
Drömmen som brann
Författare
Mosskin, Peter
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
345 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 223 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
694 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Hon är i min famn så tryggt att ont aldrig kan hända. Hon är i min famn och handen genom hennes hår, handen kring hennes midja. Vi dansar i sista ljuset från åkrarna."Saigon har fallit, Vietnam är på väg att befria sig. Men hemma i Sverige sjunker känslan undan av att allt är möjligt, öppenheten efterträds av misstänksamhet och dogmatism. I många av de rörelser som sjöd av liv pågår utrensningar, och det är inte sällan de bästa som utestängs.Huvudpersonen i Peter Mosskins nya roman jobbar på bygge och kör lastbil, han söker sig fram i kärleken och politiken. Och han träffar Gro med det gula ljuset i ögonen, Gro som kan få livet att brinna men saknar förmågan att välja bort.Drömmen som brann är en fristående fortsättning på Peter Mosskins roman Är du lönsam lille vän.. Det är en berättelse om besvikelsens tid, men också om den lika jublande som svåra kärleken. Och framtiden väntar fortfarande.Bokslut över det politiska 60-talet och samtidigt en omtumlande kärlekshistoria!Den 24-25 oktober framträder Peter Mosskin tillsammans med Marie Bergman på Kägelbanan, Södra teatern i Stockholm.