Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
VILDSVIN – Beteende och jakt
VILDSVIN – Beteende och jakt VILDSVIN – Beteende och jakt VILDSVIN – Beteende och jakt VILDSVIN – Beteende och jakt VILDSVIN – Beteende och jakt

VILDSVIN – Beteende och jakt

Inbunden bok. Prisma. 2001. 176 sidor.

Nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst men har en namnteckning på titelsidan! – Se fler bilder! ––

Vildsvinet är på stark frammarsch i den svenska faunan. Från det att de första vildsvinen etablerar sig i ett område kan de på några få år bli det, ur både ekonomisk och jaktlig synvinkel, mest dominerande viltet. Det ställer stora krav på jägare och jakthundar. Idag saknas på många håll kunskap och erfarenhet av hur detta vilt ska vårdas och jagas.
• Denna bok går grundligt igenom vildsvinets biologi. Författaren ställer fakta mot skrönor och tar bland annat upp hur det förhåller sig med detta viltets förmenta farlighet och hur vildsvinsskadorna kan bringas till ett minimum.
• De olika sätten att jaga vildsvin; åtelskytte, drevjakt, tryckjakt och jakt med hund, behandlas utförligt. Genomförande av eftersök på vildsvin behandlas utförligt och hur vildsvinshunden jagas in.
• Boken vänder sig i första hand till jägare, men även till lantbrukare, skogsägare och alla som rör sig i skog och mark. En liten ordlista för icke-jägare ingår.

Mikael Tham, känd jägarprofil, skribent och eftersöksspecialist har skrivit texten och tagit bokens bilder. Mikael är en av dem som har störst erfarenhet av jakt och eftersök på vildsvin i landet. Han kommer från Österlen i Skåne, ett av de första kärnområdena för vildsvin i Sverige. Genom jaktresor på kontinenten och möten med utländska vildsvinsjägare har han skaffat sig ett vidare perspektiv på hur detta komplicerade viltet ska förvaltas och jagas.

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789157459756
Titel
Vildsvin : beteende och jakt
Författare
Mikael Tham
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2001
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
503 g
Språk
Svenska