Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Gottsundabor

Gottsundabor

Dekorerat förlagsband. Uppsala Publishing House 2008. 112 sidor. Illustrerad med fotografier i färg. Porto 50 kr i april 2015, reservation för framtida portohöjningar.

Mycket gott skick. (f)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170053771
Titel
Gottsundabor
Författare
Mikael Larsson - Mohamed Omar
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
112 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
577 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Gottsunda, en stadsdel sydväst om Uppsalas centrum, bor människor från hela världen som har skapat sig ett liv i Sverige. Här berättar gottsundaborna själva om sina liv. Det är gripande livsöden och spännande berättelser ur verkligheten som skildras. Läs mer Du får möta gottsundaborna i stadsdelen de gjort till sin, i lägenheter, på kolonilotterna, på kvartersrestaurangen, i trädgårdar och i centrum. Här finns bland andra den drygt 80-årige mannen som växte upp i ett statarhem utanför Stockholm. Här finns också den eritreanske pojken som kom ensam till Sverige och som sedan har tävlat för Sverige i friidrott. Och de två eldsjälarna som beskriver sin kamp för att ständigt förbättra stads-delen. Den starka glädjen och förnöjsamheten, den sociala gemenskapen och stoltheten över sin stadsdel präglar denna vackra och läsvärda bok. Boken vänder sig till alla som fängslas av människors berättelser om sina liv, av alla som tycker om samtida fotografikonst och som är intresserade av Uppsala med omnejd. Om författarna Lennart Engström är frilansfotograf sedan 1984. Han arbetar även med egna projekt där han skildrar människor i vardagen, där bildspråket bottnar i dokumentärfotografisk tradition. Han har gjort ett tiotal utställningar och flera böcker, bland andra Salabacke (1998) som nominerades till Årets bästa fotobok 1998 av Svenska Fotografers förbund. Mikael Larsson arbetar till vardags som förvaltare i Gottsunda. Han började skriva poesi vid sjutton års ålder, men skriver idag lika gärna om flugfiske i fackpress. Han har gett ut två diktsamlingar på eget förlag, den senaste heter Bland ulvar och prinsessor (2006). Mohamed Omar är poet och kulturskribent. Han debuterade med diktsamlingen Tregångare (2005) och är idag redaktör för kulturtidskriften Minaret. Han är även bloggare och kulturskribent för Upsala Nya Tidning.