Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Över höjderna. Häftad

Över höjderna. Häftad

Brutus Östlings Förlag Symposion 1989. Häftad, 99 sidor, 180 gram. Fläckat omslag, inlagan i mycket gott skick. Urval. Frågar man en rumän vem Mihai Eminescu (1850-1889) är, svarar han utan att tveka ett ögonblick: Rumäniens nationalskald. Eminescu inkarnerar mer än någon annan rumänsk poet landets poesi och folksjäl.

Man kan säga att allt i den rumänska litteraturen börjar med Eminescu. Han är den som skapat det rumänska litterära språket och den rumänska poesin. En poesi som tjusar med sina sjungande tankar och melodiösa ord.

Eminescus poesi är samtidigt nationell och universell och därför är den ständigt aktuell och modern. Den är universell i sin hunger efter ett ideal, i sin strävan efter det goda, i sin tro att livets mening är utveckling av det egna Jaget, i sin framåtskridande anda, i attityder och synpunkter, metaforik, svmbolik och perspektiv. Men Eminescu var också en människa av sin tid, aktivt engagerad i kampen för ett rumänskt etos och skulle som sådan integreras i mänsklighetens etos som tradition och ideal.

Därför förblir Eminescu en av de främsta lyriska poeterna i världslitteraturen, helt unik och jämförbar med Byron, Hugo, Hölderlin, Leopardi, Goethe, Pusjkin, Lermontov, Petöfi, Mickiewicz och Stagnelius.

(Ur Jon Milos förord - omslagstexten)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9178681669
Titel
Över höjderna : dikter
Författare
Eminescu, Mihai - Milos, Jon
Förlag
Stockholm ; Stehag : Symposion
Utgivningsår
1989
Språk
Svenska