Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
BÅTEN I VINTERIDE Upptagning, underhåll, vinterförvaring och sjösättning

BÅTEN I VINTERIDE Upptagning, underhåll, vinterförvaring och sjösättning

Norstedts 2012. Illustrerat, laminerat pappband. 191 + 1 sidor. Ryggslutet kraftigt stött.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113050980
Titel
Båten i vinteride : upptagning, underhåll, vinterförvaring och sjösättning
Författare
Michael Naujok
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2013
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
148 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
545 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Handbok, uppslagsbok och checklista inför vintern med en personlig kom ihåg-lista att bocka av. Upp­tagning och transport, avmastning, vård och underhåll av motor, elsystem, tågvirke, vinschar och block, rengöring och polering, samt förberedelser inför sjösättning och påmastning.

Båtar är inte bara fortskaffningsmedel utan också tekniskt avancerade idrottsredskap som kräver rätt underhåll och en och annan reparation. Lättförståeligt och med många förklarande bilder visar denna bok hur det går till att hålla båten i skick, liksom att vårda och reparera de otaliga tillbehören.

Sommarsäsongen är förstås vad som ligger båtägaren varmast om hjärtat, men det finns inget skäl till att inte känna sig mindre glad som ägare till och vårdare av båten under vinterhalvåret. Den sportiga hobbyn avslutas inte på långt när med höstens sista kryss­lag. Segling är en åretruntsport även om den hålls på sparlåga under vintern.

Seglaren har betydligt mer att tänka på inför upptagning, vinterförvaring och sjösättning, vilket gör att de flesta illustrationerna visar segelbåtar. Men allt som inte har med segel och rigg att göra stämmer även för motorbåten och dess underhåll.

Originalet är tyskt men den kunniga översättaren Peter Behrens, som själv skrivit flera böcker om båtvård, har anpassat och lagt till nya avsnitt så att innehållet stämmer överens med vi tar hand om och förvarar båtar i Sverige.