Rosévin : historien, vinerna & maten därtill
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2016. 177 sidor.
Mycket gott skick.
Boken är varsamt bläddrad i. Smärre hanteringsspår på pärmen. Detta är första boken i sitt slag om rosévin. Här följer vi rosévinet från begynnelsen till dagens moderna trender och tekniker. Den förklarar hur ett rosévin tillverkas samt vilka faktorer som påverkar både smak och färg. Dessutom presenteras 30 goda tilltugg och maträtter med utförliga recept som passar rosévinet. I boken guidas läsaren också bland 151 provade roséviner och roséchampagner.
Författaren Anders Melldén är sommelier och journalist med vinet i fokus. Han är provningsledare, föreläsare och vinredaktör på klassiska
mat- och dryckesmagasinet Gourmet, samt en av Sveriges främsta rosévinsexperter.
"Ett trendtecken i tiden är också att Sverige, lagom till sommaren, har fått sin första bok om rosévin. I den 175-sidiga boken presenterar han
151 provade roséer och berättar om hur denna trendiga vinstil en gång kom till."
Mikael Mölstad, SvD
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789198300406
- Titel
- Rosévin : historien, vinerna & maten därtill
- Författare
- Melldén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 177 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Melldén, Anders
Ytterligare fotografer: Henckel, Göran
Ytterligare designers: Ehrlin, Peter
Ytterligare illustratörer: Ehrlin, Peter
Ytterligare redaktörer: Oskarsson Henckel, Tove
Ytterligare fotografer: Ehrlin, Peter
Ytterligare fotografer: Melldén, Anders
Ytterligare fotografer: Oskarsson Henckel, Tove