Italien - en kulinarisk resa : recept från Italiens olika regioner
Inbunden bok. Höganäs : Wiken i samarbete med Weldon Owen International Publ. Group. 1992. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
PRESENTSKICK
ITALIEN, EN KULINARISK RESA bjuder på mer än 240 recept, alla komponerade och provlagade i italienska kök. De har utarbetats av Lorenza de Medici, som är en välrenommerad köksmästare och en briljant ambassadör för italienskt kök.
Boken blir något av en uppenbarelse för dem som tror sig veta att italiensk matlagning enbart är pizza och pasta! Läsaren lotsas genom den mångtusenåriga kulinariska traditionen i ett land med stora variationer i klimat, naturförhållanden och sedvänjor; ett land med ett överflöd av underbara ingredienser och ett folk som förstår sig på att ta dem tillvara.
Resan går genom den karga, uppfinningsrika södern, genom de klassiska, centrala delarna upp till de raffinerade, sparsmakade norra regionerna. Recepten speglar de olika delarnas historia väl så tydligt som en historiebok. De är alla autentiska, omisskännligt italienska, utan onödigt krångel – resultatet är delikat, med en smak och en doft som minner och stolta traditioner.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789171191076
- Titel
- Italien - en kulinarisk resa : recept från Italiens olika regioner
- Författare
- Medici Stucchi, Lorenza de' - Passigli, Patrizia - Janson, Tove Tinz - Lamond, Stan
- Förlag
- Höganäs : Wiken i samarbete med Weldon Owen International Publ. Group
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska