Italien - en kulinarisk resa : recept från Italiens olika regioner
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker i samarbete med Weldon Owen International Publ. Group. 1996. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
PRESENTSKICK.
Ett praktverk.
ITLIEN – EN KULINARISK RESA bjuder på mer än 240 recept, alla komponerade och provlagade i italienska kök. De har utarbetats av Lorenza de´Medici, som är en välrenommerad köksmästare och en brilliant ambassadör för italienska kök.
Boken blir något av en uppenbarelse för dem som tror sig veta att italiensk matlagning enbart är pizza och pasta! Läsaren lotsas genom den mångtusenåriga kulinariska traditionen i ett land med stora variationer i klimat, naturförhållande och sedvänjor; ett land med ett överflöd av underbara ingredienser och ett folk som förstår sig på att at dem till vara.
Resan går genom den karga, uppfinningsrika södern, genom det klassiska, centrala delarna upp till de raffinerade, sparsmakade norra regionerna. Recepten speglar de olika delarnas historia väl så tydligt som en historiebok. De är alla autentiska, omisskännligt italienska, utan onödigt krångel – resultatet är delikat, med en smak och en doft som minner om stolta traditioner.
Lorenza de´Medicis filosofi är enkel – utgå från de bästa råvarorna och behandla dem med omsorg och kärlek!
Varje recept illustreras i utsökta färgbilder. En stor del av texten upptas av en insiktsfull odyssé genom det historiska och geografiska förutsättningar som är grunden för varje lands kulinariska tradition.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789171332325
- Titel
- Italien - en kulinarisk resa : recept från Italiens olika regioner
- Författare
- Medici Stucchi, Lorenza de' - Passigli, Patrizia - Janson, Tove Tinz - Lamond, Stan
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker i samarbete med Weldon Owen International Publ. Group
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska