Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mat hemma och på krogen

Mat hemma och på krogen

Inbunden bok Natur & Kultur. 1:2 uppl. 2005. 151 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127356132
Titel
Mat hemma och på krogen
Författare
Markus Aujalay
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2005
Omfång
151 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
898 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.