Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Chick lit. Från glamour till vardagsrealism

Chick lit. Från glamour till vardagsrealism

Häftad bok.

Nyskick. BTJ Förlag. 2008. 192 s. Häftad. 18x15cm. Dedikation på försättsbladet/smutstitelsidan. 1996 kom Bridget Jones dagbok ut i Storbritannien och en ny litterär genre var född: chick lit! Under åren som följt har en strid ström författare travat i Bridgets fotspår och genren har utvecklats och expanderat. Idag skriver även svenska författare i genren: Martina Haag, Emma Hamberg, Kajsa Ingemarsson och Denise Rudberg är bästsäljare i storformat. Men vad är chick lit? De flesta skulle nog säga att det är humoristiska romaner om kvinnor i 30-årsåldern som letar efter kärleken, men det är att göra det lätt för sig. Det är mer komplicerat än så! Maria Nilson, litteraturvetare med genusglasögon, försöker besvara frågan i sin bok. Hon gör en gedigen genomgång av genren och studerar bl a motiv, personskildring och olika undergenrer, men tittar också på vem som läser chick lit-romaner och varför. Hennes redogörelse och analys är både underhållande och tänkvärd och boktipsen flödar. Avslutningsvis porträtterar Maria Nilson en rad svenska och översatta författare, såväl välkända som mindre kända. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170186196
Titel
Chick lit : från glamour till vardagsrealism
Författare
Nilson, Maria
Förlag
BTJ Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
130 x 200 mm Ryggbredd 11 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
1996 kom Bridget Jones dagbok ut i Storbritannien och en ny litterär genre var född: chick lit! Under åren som följt har en strid ström författare travat i Bridgets fotspår och genren har utvecklats och expanderat. Idag skriver även svenska författare i genren: Martina Haag, Emma Hamberg, Kajsa Ingemarsson och Denise Rudberg är bästsäljare i storformat.

Men vad är chick lit? De flesta skulle nog säga att det är humoristiska romaner om kvinnor i 30-årsåldern som letar efter kärleken, men det är att göra det lätt för sig. Det är mer komplicerat än så!

Maria Nilson, litteraturvetare med genusglasögon, försöker besvara frågan i sin bok. Hon gör en gedigen genomgång av genren och studerar bl a motiv, personskildring och olika undergenrer, men tittar också på vem som läser chick lit-romaner och varför. Hennes redogörelse och analys är både underhållande och tänkvärd och boktipsen flödar.

Avslutningsvis porträtterar Maria Nilson en rad svenska och översatta författare, såväl välkända som mindre kända.

Omslag: Pia Alfredsson