The bread exchange
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 240 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. An ode to a life warmly lived, The Bread Exchange tells the story of one woman's hunger for greater meaning in her life and how it has been enriched by the sharing of her handmade bread. From her cozy kitchen in Berlin to a flat in London, from a deck in New York City to huddling around a tandoor in Kabul, the author shares discoveries, stories, and recipes from her inspiring travels. A busy fashion-industry professional with a bread-baking obsession, Malin Elmlid started offering her loaves to others in return for recipes, handmade goods, and, above all, special experiences that come from giving generously of yourself. Here is a book of tales and reflections, of wanderlust connections, and more than 50 recipes for Malin's naturally leavened breads and other delicious things collected on a journey honoring the staff and the stuff of life.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789113060088
- Titel
- The bread exchange
- Författare
- Elmlid, Malin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 261 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1112 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag bakar bröd. Vill du ha det så byter jag det mot nästan vad som helst. Men inte mot pengar. Jag byter det mot vad som helst som kan inspirera mig. Mot att du lär mig något. Jag byter det mot något som du kan bättre än jag. Något jag aldrig vetat existerade och aldrig kunnat uppleva om det inte varit för att du velat byta bröd med mig."
I slutet av 2008 startade Malin Elmlid sitt projekt The Bread Exchange. Hon hade börjat experimentera med surdeg och bakade så mycket att hon till slut inte kunde äta upp allt själv. Hon gav bort till vänner och bekanta och snart började de ge henne saker tillbaka. The Bread Exchange var fött.
Med utgångspunkt i brödet tar Malin med oss på en resa över hela jordklotet, och surdegen följer med överallt: Berlin, Stockholm, Kabul och San Francisco.
The Bread Exchange är en bok för alla bröd- och matälskare som vill följa med på en annorlunda resa världen över, och möta både platser, människor och recept som stannar kvar långt efter det att brödet är uppätet.