Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Livet är enkelt...men inte lätt

Livet är enkelt...men inte lätt

Cordia, 2002. Limbunden, mjuka pärmar, 190 sidor, 300 gram.

Nyskick. "Jag bär på en misstanke att vi har uppfunnit en massa svåra och fina ord för att 'mörka', för att krångla till en problematik som egentligen är glasklar. Varför? Kanske för att det annars kommer för nära och kräver för mycket av oss. Det blir för svårt. För det enkla är det svåra."
Som ett ständigt återkommande tema i Magnus Sundells skrivande finns tanken att många viktiga saker här i livet är så mycket enklare än vi försöker göra dem: kärleken, sanningen, tron, solidariteten, vänskapen, politiken... Det betyder inte att det är lätt att leva, för livets teori och praktik är inte alltid samma sak. Men kanske gör vi det ännu svårare genom att fly de svar som ibland är uppenbara.
I denna samling texter spänner perspektivet från det globala till det nära och vardagliga. Fundersamma krönikor och personliga betraktelser blandas med skrönor och liknelser. Djupaste allvar blandas med humor. En av de viktigaste slutsatserna som dras är att vi på nytt måste våga enkelheten, våga se att det som kallas naivt och banalt ibland rymmer den djupaste sanningen och den mest konstruktiva vägen. Kanske var det vad Jesus menade när han sa: "Ni måste bli som barn."

Magnus Sundell är chefredaktör för tidningen Trots Allt. Bland hans tidigare böcker kan nämnas 'Jesus på McDonald's' och 'Även Gud har bott i tält'

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
917085260X
Titel
Livet är enkelt -men inte lätt
Författare
Sundell, Magnus - Sundell, Majsan
Förlag
Örebro : Cordia
Utgivningsår
2002
Språk
Svenska