Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Konsten att försörja sig : kvinnors arbete i Stockholm 1650-1750

Konsten att försörja sig : kvinnors arbete i Stockholm 1650-1750

Inbunden bok. Stockholmia förlag. 1 uppl. 2016. 269 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// I Konsten att försörja sig kastar historikern Sofia Ling nytt ljus över kvinnornas arbete i det tidigmoderna Stockholm. Hur var det att leva i 1600- och 1700-talens stad? Var det möjligt för en gift kvinna att arbeta? Och hur kunde ensamstående kvinnor försörja sig? Kvinnor och män hade inte samma formella rättigheter att driva näring och idka handel. Det har präglat eftervärldens syn på kvinnornas roll och utrymme i staden. Med hjälp av skriftliga klagomål till stadens myndigheter kan Ling nu visa på en mer mångtydig historia, fjärran från den begränsade tillvaro som rådande lagar vittnade om. De glimtar av levnadsöden, konflikter, organiserat arbete och gemenskap som skymtar fram i materialet berättar om en stad präglad av kvinnlig närvaro. Hustrur säljer bröd och frukt, fisk och kött från korg och bod, mäklar kläder, bränner brännvin, håller krog och argumenterar kraftfullt för sin rätt att försörja både sig och sina familjer.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170312915
Titel
Konsten att försörja sig : kvinnors arbete i Stockholm 1650-1750
Författare
Ling, Sofia
Förlag
Stockholmia förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
269 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 230 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
1070 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Konsten att försörja sig kastar historikern Sofia Ling nytt ljus över kvinnornas arbete i det tidigmoderna Stockholm. Hur var det att leva i 1600- och 1700-talens stad? Var det möjligt för en gift kvinna att arbeta? Och hur kunde ensamstående kvinnor försörja sig?
Kvinnor och män hade inte samma formella rättigheter att driva näring och idka handel. Det har präglat eftervärldens syn på kvinnornas roll och utrymme i staden. Med hjälp av skriftliga klagomål till stadens myndigheter kan Ling nu visa på en mer mångtydig historia, fjärran från den begränsade tillvaro som rådande lagar vittnade om.
De glimtar av levnadsöden, konflikter, organiserat arbete och gemenskap som skymtar fram i materialet berättar om en stad präglad av kvinnlig närvaro. Hustrur säljer bröd och frukt, fisk och kött från korg och bod, mäklar kläder, bränner brännvin, håller krog och argumenterar kraftfullt för sin rätt att försörja både sig och sina familjer.