Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Glädjens pedagogik

Glädjens pedagogik

Studentlitteratur 2009. Mjuka pärmar. 172 sidor. I mycket fint skick. Det här är en bok om pedagogisk glädje, om arbetsglädje och begeistring. Den handlar om mötet med barn och ungdomar och hur glädje och optimism aktivt kan lyftas in i det pedagogiska rummet. Områden som lyfts fram i boken är:?trivsel, beslutsamhet och vilja
?omsorg, uppfostran och bekräftelse
?glädje, hopp och humor
?förändring, gyllene ögonblick och stjärnstunder
?organisation, struktur, engagemang och motivation
?konflikter, glädjetjuvar och morgondagens pedagogiska hjältar.


Författarnas hypotes är att när man låter glädjen, optimismen och bekräftelsen utgöra en väsentlig del av den professionella drivkraften, skapas en mjuk buffert mot sådan pedagogisk handlingsförlamning som orsakas av pessimism och katastroftänkande. Det gäller att betona varje lärares starka sidor och personliga resurser.

Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskolor och skolor, psykologer och andra som är intresserade av bejakande relationsarbete i mötet med barn och ungdomar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144050089
Titel
Glädjens pedagogik
Författare
Anne Linder - Stina Breinhild Mortensen
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2008
Omfång
172 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
259 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är en bok om pedagogisk glädje, om arbetsglädje och begeistring. Den handlar om mötet med barn och ungdomar och hur glädje och optimism aktivt kan lyftas in i det pedagogiska rummet. Områden som lyfts fram i boken är:trivsel, beslutsamhet och viljaomsorg, uppfostran och bekräftelseglädje, hopp och humorförändring, gyllene ögonblick och stjärnstunderorganisation, struktur, engagemang och motivationkonflikter, glädjetjuvar och morgondagens pedagogiska hjältar.Författarnas hypotes är att när man låter glädjen, optimismen och bekräftelsen utgöra en väsentlig del av den professionella drivkraften, skapas en mjuk buffert mot sådan pedagogisk handlingsförlamning som orsakas av pessimism och katastroftänkande. Det gäller att betona varje lärares starka sidor och personliga resurser.Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskolor och skolor, psykologer och andra som är intresserade av bejakande relationsarbete i mötet med barn och ungdomar.
Ytterligare författare: Linder, Anne
Ytterligare översättare: Lindelöf, Inger
Ytterligare författare: Mortensen, Stina Breinhild