Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Du är alltså svensk? : en triptyk

Du är alltså svensk? : en triptyk

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 226 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Några minimala hanteringsspår, för övrigt i presentskick.

Fatima har kommit till Sverige som flykting och behöver ett jobb. Hon får en chans att bli en del av Den nya blodgiven, ett stort integrationsprojekt inspirerat av president Roosevelts 30-talsreformer. Men är hon tillräckligt annorlunda? Kan hon erbjuda den mångfald som hennes intervjuare söker?

Fatima anar oråd när hon aldrig får de kakor hon blir erbjuden och på fikan kommer hon alltför bra överens med chefen. Kanske håller projektet på att falla sönder.

Slumpen kommer till Fatimas hjälp när hon blir upplockad av en mörk bil som kör henne till regeringskansliet. Statsministern vill göra henne till vaktmästare och så småningom: till sin älskarinna.

Fatima fylls av en passion som är blind för älskarens sämre sidor och hon sköter sitt arbete klanderfritt. Tills den dag då hon glömmer sig och blir överfallen av den amerikanske presidentens livvakter. Allting ställs på sin spets: Hur viktig är egentligen Fatima för statsministern? Har hon återigen blivit ett projekt för någon, en mångfaldssatsning?

Lena Anderssons andra roman Du är alltså svensk? är en tillståndsbeskrivning och en absurd samtidssaga. I maktens barnsliga speglingsbehov, hoppet om kärlek och vilsenheten i ett samhälle baserat på välordnat, distanserat rollspel växer bilden av ett nutida Sverige fram genom främlingens blick och den inföddes likgiltighet.

AV LENA ANDERSSON: Var det bra så? / Duktiga män och kvinnor / Du är alltså svensk? en triptyk / Duck City / Slutspelat / Förnuft och högmod : artiklar - prosa - pjäser / Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek / Ingens mamma (antologi) / Utan personligt ansvar / Allvarligt talat / Mer allvarligt talat / Egentligheter (med Dan Wolgers) / Allt allvarligt talat / Verkligheten och resten : krönikor 2015-2017 Sveas son: en berättelse om folkhemmet / Dottern : en berättelse om folkhemmets upplösning / Resten av verkligheten : utkast till en världsbild : texter 2018-2021 / Koryféerna : En konspirationsroman.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127098990
Titel
Du är alltså svensk? : en triptyk
Författare
Lena Andersson
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
226 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
20 x 204 mm Ryggbredd 133 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Fatima har kommit till Sverige som flykting och behöver ett jobb. Hon får en chans att bli en del av Den nya blodgiven, ett stort integrationsprojekt inspirerat av president Roosevelts 30-talsreformer. Men är hon tillräckligt annorlunda? Kan hon erbjuda den mångfald som hennes intervjuare söker? Fatima anar oråd när hon aldrig får de kakor hon blir erbjuden och på fikan kommer hon alltför bra överens med chefen. Kanske håller projektet på att falla sönder. Slumpen kommer till Fatimas hjälp när hon blir upplockad av en mörk bil som kör henne till regeringskansliet. Statsministern vill göra henne till vaktmästare och så småningom: till sin älskarinna. Fatima fylls av en passion som är blind för älskarens sämre sidor och hon sköter sitt arbete klanderfritt. Tills den dag då hon glömmer sig och blir överfallen av den amerikanske presidentens livvakter. Allting ställs på sin spets: Hur viktig är egentligen Fatima för statsministern? Har hon återigen blivit ett projekt för någon, en mångfaldssatsning? Lena Anderssons andra roman Du är alltså svensk? är en tillståndsbeskrivning och en absurd samtidssaga. I maktens barnsliga speglingsbehov, hoppet om kärlek och vilsenheten i ett samhälle baserat på välordnat, distanserat rollspel växer bilden av ett nutida Sverige fram genom främlingens blick och den inföddes likgiltighet.