Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sångtexter 1986-2017

Sångtexter 1986-2017

Pocketbok. Lindelöws bokförlag. 2 uppl. 2023. 374 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Några av PETER LEMARC:s mest populära låtar är "Little Wille John" och "Evelina", men alla som lyssnar har sina egna favoriter. Hans avtryck i musiksverige går inte att ta miste på. Boken innehåller hela hans låtkatalog.

Född i Trollhättan 1958, och bosatt i Stockholm sedan 1982. Erfarenheter som kom till honom har förvandlats till sångtexter, de stöps om i poetiska bilder och berättelser, låttexter som många lärt sig utantill.

Till boken har Peter LeMarc också valt ut 15 låttextersom andra artister bett honom skriva, till exempel: Svante Thuresson, Totta Näslund, Anna-Lotta Larsson, Björn Skifs och Sven Ingvars.

Musikjournalisten JOACIM FORSÉN har skrivit bokens förord. Han är än av fåjournalister som fått intervjuer med Peter LeMarc de senaste tjugoåren. Förordet kallar han EN LEN SOULIG POP.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188753724
Titel
Sångtexter 1986-2017
Författare
LeMarc, Peter
Förlag
Lindelöws bokförlag
Utgivningsår
2023
Omfång
367 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
226 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Några av PETER LEMARC:s mest populära låtar är "Little Wille John" och "Evelina", men alla som lyssnar har sina egna favoriter. Hans avtryck i musiksverige går inte att ta miste på. Boken innehåller hela hans låtkatalog.Född i Trollhättan 1958, och bosatt i Stockholm sedan 1982. Erfarenheter som kom till honom har förvandlats till sångtexter, de stöps om i poetiska bilder och berättelser, låttexter som många lärt sig utantill. Till boken har Peter LeMarc också valt ut 15 låttextersom andra artister bett honom skriva, till exempel: Svante Thuresson, Totta Näslund, Anna-Lotta Larsson, Björn Skifs och Sven Ingvars. Musikjournalisten JOACIM FORSÉN har skrivit bokens förord. Han är än av fåjournalister som fått intervjuer med Peter LeMarc de senaste tjugoåren. Förordet kallar han EN LEN SOULIG POP. Här ett citat: "De fjäderlätta formuleringarna. Alla Kom tungt på mej älskling, Nu när skylten har slocknat och kassan är klar och Jag har lagt ut mina garn i viken intill, så i morrn gör jag lunch på strömming, potatis och dill. Med några få enkla fraser sätter han oss ögonblickligen mitt i historierna. Det kan verka som en bagatell, men det skrivna ordet i musik ställs alltid inför utmaningar där frasering och ordval kan stjälpa vilken snygg textrad som helst. Kanske allra mest när man som Peter har rört sig i en lätthånad textvärld där stora, utblommade och sårbara känslor alltid har varit ett signum. Än i dag har jag faktiskt svårt att förstå hur han burit sig åt för att så skickligt och påhittigt navigera i det svenska språket utan att vare sig bli banal eller uddlös. Oavsett om han borrat sig ned i livets mörkaste vrår eller dansat sig lycklig i vardagens minsta mirakel."Här en vers ur "Två veckor i en annan stad", skriven den 7 oktober 2017.Två veckor i en annan stad Låt mej vara någon annan ett tag Ett nu blev nyss som strax blev sen Tiden faller sönder igen och igen Finns det ett sår som aldrig riktigt helar? Finns det en sorg som ingen annan delar?