Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Felix upplevelser

Felix upplevelser

Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1984. 370 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket fint exemplar. Känns oläst. Lätt gulnat boksnitt och några mycket små hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i nyskick.

Felix upplevelser är den varma och fantasifulla berättelsen om filosofen Felix Moll som föddes med sorgsna ögon därför att hans mor lyssnade till romantisk musik medan hon väntade honom. Hans far Oskar Moll, en kraftfull, färgstark och despotisk person, kom till Sverige från Stettin på trettiotalet.

Felix är en passionerad människa, besatt av tanken på det goda. Men verklighetten motsvarar inte alltid hans ideal. När han lämnar sin lantliga avskildhet och reser till Stockholm har hans liv hamnat i en akut kris.

Hans avhandling om Kierkegaard har avrättats, hans hustru har lämnat honom och han får inte träffa sin lilla dotter. Han för ett kringflackande liv mellan olika hotell och reagerar med storögd förvåning på vår civilisations alla märkliga fenomen, samtidigt som han försöker driva ut det förflutnas demoner.

I sina nertyngda kavajfickor släpar han på två böcker som han läser i ständigt, i taxibilar och på parksoffor - Spinozas Etik och en bok om kapprustningen i världen. Han söker svaret på mänsklighetens och till sist hela universums gåta.

En udda, tragikomisk människa? Ja, men också en person med stark aptit på livet som för honom in i många underbara och dråpliga situationer ...


AV ÅKE LEIJONHUFVUD: Potatisplockarna ger sig av för dagen / Ge dem deras ögon tillbaka! / Vaxduken / Schaktningen / Hemresan / Anna och Christian / Förförarens nya dagbok / Felix upplevelser / Therese / Kära liv / Skyddad uppväxt / Lamechs resa / Christian, Christian! / Jag är faktiskt humorist : en bok om Thomas Mann.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146146695
Titel
Felix upplevelser : [roman]
Författare
Leijonhufvud, Åke
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1984
Språk
Svenska