Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789187379147
Titel
Överlever euron? : sex ekonomer om eurokrisen
Författare
Lars Calmfors - Harald Edquist - NIls Lundgren - Stefan de Vylder - Pehr Wissén
Förlag
Fores
Utgivningsår
2013
Omfång
242 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
110 x 177 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
255 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Överlever euron? Euroområdet har befunnit sig i en ekonomisk-politisk kris sedan den amerikanska fastighetskrisen skakade världens finanssystem 2008. Produktionen har stagnerat, arbetslösheten har nått rekordnivåer och statsskulderna har stigit långt över vad som är tillåtet inom eurosamarbetet.

Även om Sverige står utanför euron så berörs vi på många sätt av det europeiska dramat. Här beskriver några av Sveriges kunnigaste ekonomer bakgrunden till krisen och hur eurons framtid kan komma att se ut. Vad krävs för att få slut på krisen, vilka långsiktiga reformer behövs och kan valutaunionen över huvud taget överleva i sin nuvarande form?

Lars Calmfors är professor vid institutet för internationell ekonomi och en av Sveriges internationellt mest ansedda ekonomer. Han var ordförande i regeringens EMU-utredning och fram till 2011 ordförande i Finanspolitiska rådet.

Harald Edquist är ekon.dr. i ekonomisk historia, forskningsledare vid FORES och har tidigare varit forskare vid IFN och forskningsledare vid SNS.

Nils Lundgren är fil.dr. i nationalekonomi. Han var tidigare chefekonom vid Nordbanken och EU-parlamentariker för Junilistan.

Stefan de Vylder är docent vid Handelshögskolan i Stockholm och flitig ekonomisk-politisk debattör, bland annat med boken "Eurokrisen" (2012).

Pehr Wissén är adjungerad professor vid Handelshögskolan i Stockholm, tidigare vice VD i Handelsbanken och huvudsekreterare i regeringens finansmarknadskommitté.

Boken redaktör Hans Tson Söderström är adjungerad professor vid Handelshögskolan i Stockholm och ledamot av FORES styrelse. Hans var mångårig chef för Studieförbundet näringsliv och samhälle, SNS.