Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gösta Berlings saga : ur Osynliga länkar ; ur Kristuslegender

Gösta Berlings saga : ur Osynliga länkar ; ur Kristuslegender

Inbunden bok. Stockholm : Gedin. 1991. 382 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Gösta Berlings saga:
"Hon hade lärt sig älska kärleken med all dess plåga, dess tårar, dess längtan. 'Bättre sorgsen med den, än glad utan den', sa hon."

Gösta Berling, den nedgångne prästen som uppgiven och desillusionerad försöker supa ihjäl sig, räddas till livet av den barska och karismatiska majorskan på Ekeby. Han upptas i den brokiga skara kavaljerer som majorskan omger sig med. Ett muntert och sorglöst leverne tar sin början. Men det finns också en stor kärlek i Gösta Berlings liv, Elisabeth, som redan är gift med den enfaldige greve Henrik.

Gösta Berlings saga publicerades 1891 och är Selma Lagerlöfs debutroman. En mustig skröna från hennes älskade Värmland, präglad av både burlesk humor och djupt allvar och en saga som saknar motstycke i svensk litteratur.

Ur Osynliga länkar:
Osynliga länkar är en novellsamling som ursprungligen publicerades år 1894, tre år efter Selma Lagerlöfs debutroman Gösta Berlings saga. Osynliga länkar innehåller bland annat novellerna En julgäst, Stenkumlet, Tale Thott och En fiskarhustrus roman.
Novellsamlingen Osynliga länkar gavs ut första gången 1894. Samlingen innebar ett mer definitivt genombrott än debuten Gösta Berlings saga, som utkommit tre år tidigare. Selma Lagerlöf (1858-1940) är en av Sveriges mest lästa författare som 1909 belönades med Nobelpriset i litteratur och 1914 invaldes i Svenska Akademien.

Ur Kristuslegender:
elma Lagerlöfs omtycka noveller om ödmjukhet, kärlek och medkänsla i nytryck. Det har gått mer än 100 år sedan Kristuslegender skrevs. Och den trycks ständigt i nya upplagor på olika håll i världen, senast i Danmark, Ryssland och Lettland. Nu kommer den åter på svenska, efter mer än 30 års frånvaro.

"Det som först slår mig när jag åter läser hennes berättelser är Selma Lagerlöfs underbara språk, och med vilken lätthet och värme hon berättar. Det är ett sant nöje att läsa dem och inte minst att läsa dem högt."
Rolf Knutsson i Dagen

"... sticker fortfarande ut med dess varma målande språk, de rika beskrivningarna och ett kärleksfullt budskap."
IKON

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9179641059
Titel
Gösta Berlings saga : ur Osynliga länkar ; ur Kristuslegender
Författare
Lagerlöf, Selma - Lagerlöf, Selma - Lagerlöf, Selma - Gedin, David
Förlag
Stockholm : Gedin
Utgivningsår
1991
Språk
Svenska