Ålamat, gravat & sill - delikatesser från skånska smörgåsbord
Inbunden bok. Delsbo : Åsak. 1989.
Mycket gott skick.
Ålamat - det är genuin mat som: rökt ål, halstrad ål, stekt, fläkt, kokt, inkokt ål, rimmad, marinerad och gravad ål, ål-aladåb. Det är skånska specialiteter som knorrål, snurrål, luad ål, halmad ål, ålasoppa, ålasluring. Allt detta kan varieras och vidareutvecklas av gourmeter, gourmander och yrkesfolk till underbara, fantastiska rätter - vad sägs till exempel om en ört- eller rödvinsstuvad ål med färsk kokt potatis?
Annars är det äggröra som hör till, senaps- eller smörsås till den kokta ålen. Viktiga är även dryckerna, som gör ålen lättsmält: ett gott kallt öl och varför inte en "lille en"? Eller den för varje skåning nödvändiga malörtsbesken?
Denna bok innehåller recept på allt som hör ålabordet till - både traditionell ålamat och hemliga recept från restauranger och gästgiverier.
Namn på tidigare ägare i boken.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9178300568
- Titel
- Ålamat, gravat & sill
- Författare
- Löwgren, Ruth - Löwgren, Gustav - Ohlsson, Carl Fredrik - Hane-Sahlin, Ida
- Förlag
- Delsbo : Åsak
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska