Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den svenska litteraturen I & II & III – TRE DELAR – KOMPLETT

Den svenska litteraturen I & II & III – TRE DELAR – KOMPLETT

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1999.

Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
TILLFÄLLE att köpa Lars Lönnroths praktverk om den svenska litteraturen.
FÖRSTA BANDET följer den svenska litteraturens väg från det hedniska ättesamhällets runmästare och skalder över katolsk medeltid, reformation, barock och upplysning till romantikens götiska nationaldiktare. Muntlig kulur övergår i skriftlig och präntade handskrifter avlöses av tryckta böcker. Till tidens stora författarskap hör den heliga Birgitta, Stiernhielm, Bellman, Geijer och Tegnér.
I ANDRA BANDET skildras hur tidningspressen, romanen och den offentliga debatten växer fram under 1800-talet. Romantiken övergår i realism. Ståndssamhällets traditionella värderingar utmanas av August Strindberg och andra förkämpar för det moderna genombrottet. Selma Lagerlöf och Gustaf Fröding skapar läsning för folket. Populärlitteraturen får större spridning.
I TREDJE BANDET visas hur 1900-talets litteratur splittras upp i läsning för flera olika slags publik. Modernister som Edith Södergran och Gunnar Eklöf introducerar ett nytt lyriskt formspråk. Arbetardiktare som Ivar Lo-Johansson och Moa Martinson erövrar folkbiblioteken. Astrid Lindgren blir barnlitteraturens stora nyskapare. Mot slutet av perioden får elektroniska medier ökat inflytande över bokmarknaden.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100567736
Titel
Den svenska litteraturen I
Författare
Lönnroth, Lars
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
1999
Omfång
659 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
180 x 236 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
1671 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Reviderad och utvidgad utgåvaDet epokgörande, rikt färgillustrerade verket Den svenska litteraturen, som ursprungligen kom ut i sju band på 1980-talet, presenteras här i en reviderad och utvidgad utgåva som för litteraturhistorien ända fram till år 1995.   Här ryms inte bara den så kallade finlitteraturen, utan även populärlitteraturen och barnlitteraturen får sin beskärda del. Varje band innehåller också en resonerande bibliografi och ett register, och band III har även försetts med ett litterärt termregister med ordförklaringar.Band IFrån runor till romantikomfattar perioden 800¿1830 och berättar om litteraturens väg från ättesamhällets skalder och runmästare till upplysning och romantik, Geijer och Tegnér.