Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Stundens blomma

Stundens blomma

av

Häftad bok. Atlantis. Första svenska uppl. 2006. 70 sid sidor.

Hyggligt skick. Första svenska upplagan, häftad med flikar. Illustrerad av Ko Un. Väldigt fint skick förutom ett riss på bakre omslaget lagat med tejp.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK

9 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789173531191
Titel
Stundens blomma
Författare
Ko Un
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsdatum
20061101
Omfång
64 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
150 x 230 mm Ryggbredd 80 mm
Vikt
234 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ko Un, född 1933, är Sydkoreas främste poet. I unga år var han munk. Han var över 30 år gammal när han på allvar började skriva. Samtidigt engagerade han sig i en politisk motståndsrörelse, något som ledde till att han i den dåvarande sydkoreanska militärdiktaturen dömdes till livstids fängelse. Efter två års internering blev han fri. I det nya demokratiska Sydkorea är Ko Un en älskad författare. Hans samlade verk utgavs 2003. Det är mycket omfattande, 120 000 sidor. Ko Un har själv kommenterat saken så här: Dessa böcker staplade på varandra har faktiskt samma höjd som jag själv: 173 cm. Ända till på 1950-talet skrev de flesta författarna i Korea högst femtio dikter under hela sin litterära bana. På så sätt skiljer jag mig från mina föregångare. I fjol utgavs Tiotusen fotspår och andra dikter på svenska. Där möter vi en anekdotisk och berättande poesi. Nu utkommer Stundens blomma, en diktsamling av helt annat slag. Här är dikterna korta och förtätade, ibland illuminerade av plötsliga snilleblixtar, alltid präglade av visdom.