Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mitt i en jazztid och Granriskransen och Alberte och Jakob

Mitt i en jazztid och Granriskransen och Alberte och Jakob

Inbunden bok. 1939.

Gott skick. Glrsnygga halvfranska band. En norsk, en dansk och en finsk.

Slitna på toppen av ryggen, annars superskick.

Knud Sønderby (1909 - 1966) var en dansk journalist och författare. Hans första roman, Midt i en Jazztid, publicerades 1931 och blev filmatiserad 1969. Den skildrar 1920-talets ungdomskultur som centreras kring jazzmusiken och filmstjärnor samt de sociala och politiska förhållandena under mellankrigstiden Den blev hans mest framgångsrika verk.

Eino Railo (1888 -1960) var en finländsk författare och journalist med ett betydande bidrag till den finska litteraturen. Railo var även aktiv som översättare och redaktör under sin karriär.

Hans mest kända verk är möjligen "Granriskransen," en novellsamling som publicerades 1935. Boken är en skildring av vardagslivet och naturen i Finland under den tiden. Railo lyckades fånga den speciella atmosfären och stämningen i det finska landskapet genom sina berättelser. "Granriskransen" blev uppskattad för sitt poetiska språk och inlevelse i människors liv och natur.

Cora Sandel, egentligen Sara Cecilia Görvell Fabricius (1880 - 1974) var en norsk författare och konstnär, mest känd för sina skildringar av kvinnligt liv och existentiella frågor.

"Alberte och Jakob" är en av hennes mest framstående verk och utgör den första delen i en trilogi. Romanen publicerades första gången 1926. Handlingen kretsar kring huvudpersonen Alberte, en ung kvinna från en småstad, och hennes komplicerade förhållande med brodern Jakob. Sandel målar upp en psykologiskt nyanserad bild av karaktärerna och deras inre konflikter, vilket ger läsarna en djupare förståelse för mänskliga relationer.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish