Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nattens skola

Nattens skola

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2024. 488 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Nattens skola är fortsättningen på romanserien som inleddes med Morgonstjärnan, Vargarna i evighetens skog och Det tredje riket.

Året är 1985. Den ambitiöse Kristian Hadeland flyttar till London för att studera fotografi. Hans första tid i staden är fylld av motgångar men med tiden möter han flera personer som får stor inverkan på hans liv. Holländaren Hans är besatt av teknologi, alltifrån fotokonstens och grammofonens tidiga barndom till datorns omvälvande övertagande av verkligheten. Vivian är teaterregissör i färd med att sätta upp Den tragiska historien om doktor Faustus av Christopher Marlowe, vars föreställning hon ber Kristian att fotografera.

I romanens andra del möter vi på nytt Kristian, men nu tjugofyra år senare när han är en uppburen och framgångsrik konstnär. Inför en stor retrospektiv utställning i New York ställer han sig frågan om han har nått alla sina drömmars mål — och om det var värt priset.

Nattens skola är en roman om hur konst skapas och om hur lätt ett människoliv kan ödeläggas. Det är en roman om de krafter som omger oss, både de mörka och de ljusa, och om en människas uppgång och fall.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113130378
Titel
Nattens skola
Författare
Knausgård, Karl Ove
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2024
Omfång
488 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 220 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
676 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nattens skola är fortsättningen på romanserien som inleddes med Morgonstjärnan, Vargarna från evighetens skog och Det tredje riket.Året är 1985. Den ambitiöse Kristian Hadeland flyttar till London för att studera fotografi. Hans första tid i staden är fylld av motgångar men med tiden möter han flera personer som får stor inverkan på hans liv. Holländaren Hans är besatt av teknologi, alltifrån fotokonstens och grammofonens tidiga barndom till datorns omvälvande övertagande av verkligheten. Vivian är teaterregissör i färd med att sätta upp Den tragiska historien om doktor Faustus av Christopher Marlowe, vars föreställning hon ber Kristian att fotografera.I romanens andra del möter vi på nytt Kristian, men nu tjugofyra år senare när han är en uppburen och framgångsrik konstnär. Inför en stor retrospektiv utställning i New York ställer han sig frågan om han har nått alla sina drömmars mål — och om det var värt priset.Nattens skola är en roman om hur konst skapas och om hur lätt ett människoliv kan ödeläggas. Det är en roman om de krafter som omger oss, både de mörka och de ljusa, och om en människas uppgång och fall.