Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
När dimman lättar : boken om regnskogens världar

När dimman lättar : boken om regnskogens världar

Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren / Uppsala : Eko.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Nytt exemplar. Oläst. Aningen gulnat boksnitt och några närmast obefintliga hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i presentskick.

Förlagets gröna pappband med Världsnaturfondens pandasymbol på framsidan och syddsomslag. Trådbundet. Stort format. 28,8 x 23,6 cm. 1050 gram. Alternativt ISBN 9129617022. Förord av Konung Carl XVI Gustaf. Rikt fotoillustrerad.

ÅRETS PANDABOK 1993. En flock arapapegojor fyller Rondonias kvällshimmel med än mer färg. Ett huvud vrids och ett öga blänker när det betraktar mig under ett kort stund. Lika plötsligt som arorna kom inseglande över floden så försvinner de ut över regnskogstaket dit mina ögon inte når. Sådan är regnskogen. Ur den oändliga, orörliga grönheten lösgör sig plötsligt färg och form. Och man hisnar. För arapapegojorna var detta ett ögonblick av förvåning inför mitt intrång i deras värld. För mig är det ett minne för livet.

Regnskogen har kallats ett livets laboratorium. Här, på sju procent av jordens yta har mer än hälften av jordens djur- och växtarter utvecklats. I regnskogen är allt, utom livets brokighet, lagom. Regnskogen är en värld fylld av världar. Den har under senare år förvandlats till siffror med sorgkant. Försvinnande fotbollsplaner med regnskog per sekund och flera unika arter utplånade varje minut. Viktiga beräkningar som argument för vettiga beslut på världspolitikens nivå.

Men jag skulle vilja ta alla med makt över regnskogens öde, en efter en, i en båt på den brasilianska floden Rio Brancos vatten och låta dem möta arans blick. Låta dem sitta vid flodens strand och plötsligt se en tapir med sin lilla snabel simma förbi medan fjärilarna dricker vatten ur strandens fuktiga sand. Låta dem uppleva en morgon från en trädtopp i Borneos regnskog - när dimman lättar bland ropande näshornsfåglar och ljuslängtande orkidéer.

Boken berättar om den orörda regnskogen i en form av nyfiken upptäcktsfärd där spännande möten leder till intressanta iakttagelser. För sina unika bilder och entusiasmerande text har den utsetts till 1993 års Pandabok av Svenska Världsnaturfonden.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197150622
Titel
När dimman lättar : boken om regnskogens världar
Författare
Klum, Mattias - Odöö, Hans
Förlag
Stockholm : Rabén & Sjögren ; Uppsala : Eko
Språk
Svenska