Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Annie John

Annie John

Inbunden bok. Bokförlaget Tranan. 2024. 191 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

Annie John har en lycklig och bekymmerslös barndom på den karibiska ön Antigua. Som tioåring är hennes favoritsysselsättning att se på när modern plockar fram minnen ur den gamla koffert som rymmer hela hennes liv. Men Annie är inte tio år för evigt. Hon förändras, hennes kropp förändras - allt förändras. Den kärlek och trygghet hon känt i moderns närhet blir sårig och övergår så småningom i motvilja och otrygghet.

Annie John är en vacker, smärtsam och på intet sätt insmickrande berättelse om en ung flickas uppväxt, om den kamp det är att hitta och förstå sig själv, och om hur litet steget kan vara mellan kärlek och hat.

Jamaica Kincaid (f. 1949) växte upp på den karibiska ön Antigua, men flyttade som 16-åring till USA, där hon bor än i dag. Hennes böcker läses världen över och hon är berömd för sina skoningslösa skildringar av livet i den brittiska kolonialmaktens periferi.

Översättning: Madeleine Reinholdsson.
Förord: Mats Kempe.

»Vilken bok! Jamaica Kincaids roman är ypperligt välskriven, hon fogar ord till ord på ett sätt som är få förunnat.« (Therese Eriksson, Upsala Nya Tidning).

»En bok som övertygar från första ordet till sista.« (Johan Dahlbäck, Göteborgs-Posten).

»Det är glädjande att Kincaid åter är aktuell på svenska.« (Gabriella Håkansson, Dagens Nyheter).


AV JAMAICA KINCAID: På flodens botten / Annie John / Lucy / Se nu då / Min mors självbiografi (Min mor : en självbiografi) / En liten plats (Antigua - en liten ö) / Min bror / Mr Potter / (Boken om) Min trädgård / Bland blommor : en vandring i Himalaya.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188903372
Titel
Annie John
Författare
Kincaid, Jamaica
Förlag
Bokförlaget Tranan
Utgivningsår
2024
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
126 x 189 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
262 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Annie John har en lycklig och bekymmerslös barndom på den karibiska ön Antigua. Som tioåring är hennes favoritsysselsättning att se på när modern plockar fram minnen ur den gamla koffert som rymmer hela hennes liv. Men Annie är inte tio år för evigt. Hon förändras, hennes kropp förändras -- allt förändras. Den kärlek och trygghet hon känt i moderns närhet blir sårig och övergår så småningom i motvilja och otrygghet.  Annie John är en vacker, smärtsam och på intet sätt insmickrande berättelse om en ung flickas uppväxt, om den kamp det är att hitta och förstå sig själv, och om hur litet steget kan vara mellan kärlek och hat. Jamaica Kincaid föddes 1949 på den karibiska ön Antigua som Elaine Potter Richard­son, men bytte namn när hon började skriva. I dag lever hon i USA, där hon vid sidan av sitt författande arbetar som professor på Harvard. Annie John gavs ut 1985 och är Kincaids första roman.  "En bok som övertygar från första ordet till sista." Johan Dahlbäck, Göteborgs-Posten "Jamaica Kincaids roman är ypperligt välskriven, hon fogar ord till ord på ett sätt som är få förunnat." Therese Eriksson, Upsala Nya Tidning "Det är glädjande att Kincaid åter är aktuell på svenska." Gabriella Håkansson, Dagens Nyheter

Innehåller ett förord av författaren Mats Kempe.