Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det falska ansiktet

Det falska ansiktet

Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1988. 184 sidor.

Nyskick. Det låg en död man i mossen. Han bar mask. Det var ett ansikte. "Gaguwara!" skrek Tom och stötte det ifrån sig. "Gaguwara!" De blinda ögonen stirrade lömskt på honom, befriade från århundradets tyngd, en mörk gudoms avbild rörde sig i huden av trä.

Farligt. Farligt. Omöjligt att begrava det igen. Omöjligt att inte göra det. Tom sprang, han snyftade och hans fötter trummade. Nu var han helt och hållet indian, en irokes som flydde för livet.

Tom är halvindian och har växt upp i ett reservat. Därför förstår han omedelbart vad det är han har att göra med när han hittar en gammal indiansk mask, ett falskt ansikte, i en mosse. Det visar sig att det finns ännu en mask, en miniatyrmask. Det är Laney som hittat den en dag när hon var ute och gick med hunden.

De båda maskerna besitter en kuslig makt och Laney och Tom måste försöka få dem under kontroll så att inte alla mörka krafter som de bär på ska släppas lösa. Till det fordras mod, allt mod som två trettonåringar kan uppbringa. De tvingas också lära känna sig själva och inse sådant som de helst velat blunda för...

En ungdomsroman fylld av dramatik och spänning, med rötter i gamla indianska sägner. Vinnare i Kanadas stora ungdomsbokspristävlan 1986. (Kartonnage)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9129590906
Titel
Det falska ansiktet
Författare
Katz, Welwyn Wilton - Iweborg, Anna
Förlag
Stockholm : Rabén & Sjögren
Utgivningsår
1988
Språk
Svenska