-
Tingen talar - Ingaröhistoria genom vardagens...
Inbunden bok. Fågelberga förlag. 2022. 169 sidor.
Nyskick. (Rum 4 Historia)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789152750988
- Titel
- Tingen talar - Ingaröhistoria genom vardagens föremål
- Författare
- Schoerner Carr, Katarina
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 169 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Fågelberga förlag 9789152750988 -
Smaka på historien : människor och måltider u...
Inbunden bok. Stockholmia förlag. 1 uppl. 2016. 245 sidor.
Nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170312878
- Titel
- Smaka på historien : människor och måltider ur det förflutna
- Författare
- Schoerner Carr, Katarina
- Förlag
- Stockholmia förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 245 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 234 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka på historien är en bok om människor och mat i 1500- 1600- och 1700-talets Stockholm med omnejd. Möt Karin Månsdotter knektdottern som blev drottning i några veckor och ta del av hennes bröllopsmiddag. Möt också den olyckliga drottningen Maria Eleonora som längtade så efter ostron att en kurir beordrades rida genom natt och dag för att skaffa henne så många han kunde. Läs om pigan Margareta som stal gåshalvor och fårlår, om Claes Rålamb som intro-ducerade kaffet i Sverige, om båtsmännens mat ombord på örlogsskeppen eller om stenugnarna i skärgården som minner om ryska galärflottans framfart år 1719.
Varje berättelse har inspirerat till en måltid med olika rätter. Många av recepten har sitt ursprung i gamla kokböcker, men är anpassade till moderna behov och smaklökar. Andra är helt nya.
Katarina Schoerner Carr är kulturhistoriker, författare, konstnär och illustratör. Hon har mångårig erfarenhet av museiverksamhet och historieförmedling, bland annat på Kungl. Myntkabinettet och Vasamuseet.
Örjan Klein är kock och har gjort en rad mathistoriska TV-program och skrivit flera kokböcker. Han var med och startade Restaurangakademien och har haft en stjärna i Guide Michelin. I dag är han delägare i Vasamuseets restaurang.
Stockholmia förlag 1 9789170312878 -
-
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn