Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Till bords med Tore Wretman : om en hovtraktör och måltidens kultur

Till bords med Tore Wretman : om en hovtraktör och måltidens kultur

Inbunden bok. Carlsson. 2015. 192 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En mängd ny, rolig och lärorik information om Tore Wretman, hovleverantör av husmanskost till kungar och folket! Hur det gick till, hur han själv såg på sitt värv och hur han blev så världsberömd som svensk mats främste företrädare berättar hans vänner, forskare och kännare i ett tjugotal artiklar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173317337
Titel
Till bords med Tore Wretman : om en hovtraktör och måltidens kultur
Författare
Thurfjell, Karsten - Gastronomiska Akademien
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2015
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
470 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här har ni aldrig läst förut! En mängd ny, rolig och lärorik information om Tore Wretman, som föddes för hundra år sedan, hovleverantör av husmanskost till kungar och folket! Hur det gick till, hur han själv såg på sitt värv och hur han blev så världsberömd som svensk mats främste företrädare berättar hans vänner, forskare och kännare i ett tjugotal artiklar.

Ewa Wretman, Örjan Klein, Gunnar Forssell och Fredrik Eriksson berättar wretmanska minnen. Carl Jan Granqvist beskriver Tore Wretmans utbildningsådra. Tomas Lidman, Martin Ingvar och Stephan Rössner lagar mat ur Tores kokböcker. Krogimperiebyggaren i Tore Wretmans anda, PG Nilsson, berättar hemligheter liksom efterträdaren på hovtraktörtronen Stefano Catenacci. Kung Carl XVI Gustaf ger sin syn på kunglig måltidskultur.

Detta är Gastronomiska Akademiens årsbok, utgiven för femtiosjätte året i följd.