Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gale

Gale

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 208 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127133976
Titel
Gale
Författare
Karl Eder
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2013
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
132 x 205 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
327 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Teneriffa, november 2001. Tvillingtornen har just rasat och världen tycks stå i brand. I Santa Cruz hamn ansluter Daniel till Gale och Devan, ett irländskt par som annonserat efter besättningsmän till sin seglats över Atlanten. Snart kommer också tyska Matthias ombord.
För Daniel är havet en väg ut, en chans att omskapa sig själv. För Gale och Devan är det en dröm som går i uppfyllelse. Matthias behöver bara en paus. Men Venja är en liten segelbåt, och ute på öppet hav blir besättningens utsatthet snart uppenbar för var och en. Avskurna från omvärlden går de fyra allt längre in i en egen verklighet med otydliga spelregler. Samtidigt tycks det allt viktigare att få klarhet i vem Daniel är, och vad det är han flyr ifrån . . .
Gale är en psykologisk thriller som utspelar sig långt ute till havs, en plats som är fullständigt isolerad och omöjlig att ta sig ifrån. Vad är människor egentligen kapabla till under enorm press? Och när övergår den totala friheten i sin motsats, en förlamande rädsla?
 

Minimalistisk, kondenserad, tätt... förtätad och komplex. Riktigt, riktigt bra. Språket är fantastiskt, han skriver otroligt exakt. Jättespännande, otroligt bra!
Jögge Sundqvist, SVT Gokväll
 
Sofistikerad och raffinerad spänning. Man flyter igenom den här berättelsen.
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige
Blotta tanken att segla över Atlanten i en liten, bräcklig farkost ger mig kalla kårar En välskriven, psykologisk thriller, baserad på självupplevda händelser.
Ingalill Mosander, Aftonbladet
Det är oerhört förtätat skrivet ... Inte alla författare går i land med att så nyansrikt som Karl Eder skildra de små förändringar i människors samvaro som gör att en situation helt kan ändra karaktär. Det tyder på stor människokännedom och psykologisk insikt.
Clemes Altgård, Norra Skåne
en väldigt suggestiv, stämningsfull och delvis rungande thriller.
Alisia Bosnic, VLT
Baksidestexten påminner direkt om Inger Alfvéns obehagligt skickliga "S/Y Glädjen" från 1979. Fyra människor ombord på en liten segelbåt som korsar Atlanten. Galenskapen är lika nära som havsdjupet utanför det tre millimeter tjocka skrovet av kolfiber. Skildringen av vindens obarmhärtiga styrka får nästan bokuppslagen att fladdra. När tristessen och hettan skalat av polityren, får ingen av seglarna med sig sympatin.
Kerstin Särneö, TaraSofistikerad och raffinerad spänning. Man flyter igenom den här berättelsen.Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige