Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
När djävulen håller ljuset

När djävulen håller ljuset

Bonnierförlagen. 2002. 221 s. Inbunden med skyddsomslag. 278 gram.

Mycket gott skick. Karin Fossums När djävulen håller ljuset är en oroväckande och intensivt spännande roman om hur slumpen kan göra människor till brottslingar, rent av mördare.Poliskommissarie Konrad Sejer har till en början ingen anledning att se allvarligt på unge Andreas försvinnande. Inte ens när Irma, en udda varelse som ingen tar på allvar, ger antydningar om att en person inte kommer att leva så länge till. Allt för sent inser Sejer att något ohyggligt håller på att hända Andreas.''
En tonårskille rånar en äldre dam för att imponera på bästa kompisen. Något går fel och damen övermannar pojken, knuffar honom nedför en källartrapp och låter honom ligga där med nacken bruten i flera dagar. Andreas heter han och han ångrar sitt dåd men nu är det för sent för han valde nämligen fel offer. Den här damen kommer inte låta honom smita undan.

När Andreas inte kommer hem den kvällen och sängen står orörd nästa morgon anmäler mamman honom försvunnen för polisen men polisen tar inte hennes oro på allvar, grabben är ju nästan vuxen. Han kan nog ta vara på sig själv. När Andreas kompis Zipp ska redogöra för den aktuella kvällen och berätta vad han vet går historien inte riktigt ihop. Kommissarie Konrad Sejer börjar misstänka att det finns god grund till moderns aningar om att något hemskt har hänt. Tillsammans med kollegan Jacob Skarre försöker han lösa fallet. Under tiden ligger Andreas svårt skadad, förlamad och hungrig i en källare inte långt från polishuset.

Det märks att Karin Fossum funderar på vad som gör att vissa människor blir mördare och att hon fokuserar på de psykologiska faktorerna kring mordet. Ofta känns gärningsmannen lika mycket som ett offer som offren själva. Hon skriver om utstötta människor, udda karaktärer och hon skildrar dem med värme. Det skulle kunna skapa konflikter (vem vill väl tycka synd om en mördare?) men jag tycker snarare att det ger nyans och äkthet åt hennes böcker. Att hon tar kål på deckarintrigen redan från början genom att avslöja mördarens identitet gör mig personligen ingenting eftersom den psykologiska spänningen håller ett fast grepp boken igenom.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9143022707
Titel
När djävulen håller ljuset
Författare
Fossum, Karin - Örnkloo, Helena - Örnkloo, Ulf
Förlag
Stockholm : Bonnierförl
Utgivningsår
2002
Språk
Svenska