Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vi for åt skogen som fåglarna : om bolagsvälde och kronotorp i södra Lappland

Vi for åt skogen som fåglarna : om bolagsvälde och kronotorp i södra Lappland

Häftad bok. Mandatus. 1 uppl. 2021. 265 sidor.

Nära nyskick. Hft tråd, s k danskt band, 265 sidor. Mandatus ([Umeå], 2021). Att bo under en gran, ha vitmossa till blöjbarn och ekorrkött som föda kunde ännu in på 1900-talet vara verklighet för en del familjer i södra Lapplands skogsbygder. När människorna i den lilla byn Pauträsk tvingades böja sig för skogsbolag och stat var tidigare generationers kunskap i överlevnad det som räddade dem.Vi följer Tilda från tidig barndom till livet som hustru på ett krävande, avsides kronotorp. Hon gick tillsammans med sin familj igenom mycket men behöll ändå humorn, livskraften och nyfikenheten långt upp i åren.Vi for åt skogen som fåglarna är resultatet av en grävande folklivsforskning med främsta syfte att söka kvinnornas berättelser, men även att levandegöra hur livet gestaltade sig för kronotorpare och andra i en liten lappländsk by under hundra år. Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189316140
Titel
Vi for åt skogen som fåglarna : Om bolagsvälde och kronotorp i södra Lappland
Författare
Kärrman, Anita
Förlag
Mandatus
Utgivningsår
2021
Omfång
265 sidor
Bandtyp
Danskt band
Språk
Svenska
Baksidestext
Att bo under en gran, ha vitmossa till blöjbarn och ekorrkött som föda kunde ännu in på 1900-talet vara verklighet för en del familjer i södra Lapplands skogsbygder. När människorna i den lilla byn Pauträsk tvingades böja sig för skogsbolag och stat var tidigare generationers kunskap i överlevnad det som räddade dem.

Vi följer Tilda från tidig barndom till livet som hustru på ett krävande, avsides kronotorp. Hon gick tillsammans med sin familj igenom mycket men behöll ändå humorn, livskraften och nyfikenheten långt upp i åren.

Vi for åt skogen som fåglarna är resultatet av en grävande folklivsforskning med främsta syfte att söka kvinnornas berättelser, men även att levandegöra hur livet gestaltade sig för kronotorpare och andra i en liten lappländsk by under hundra år.