Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En eftersökt man

En eftersökt man

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2008. 332 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100121518
Titel
En eftersökt man
Författare
John le Carré
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
332 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


I skydd av mörkret smugglas han in i Hamburg. Han kallar sig Issa och kommer från Tjetjenien. Under sin långa svarta överrock gömmer han en ansenlig summa pengar. Han är from muslim. Eller är han inte det? Via en turkisk familj får han kontakt med en ung idealistisk advokat, Annabel Richter, som arbetar åt en organisation som hjälper illegala flyktingar. Hon bestämmer sig för att rädda Issa från utvisning. Men för att göra det måste hon kartlägga Issas gåtfulla förflutna – och måste samtidigt blidka den brittiske bankiren Tommy Brue, ofrivillig penningtvättare åt före detta öststatspampar.
 Issa äger inte bara de pengar han fört med sig till Hamburg. Han har också ett stort arv att utkräva – pengar som av en högt uppsatt sovjetisk militär, Issas far, överfördes till ett hemligt konto på en brittisk privatbank i samband med Sovjetunionens sönderfall. Det är Tommy Brue som förvaltar dessa pengar. Issa vill bara ha en bråkdel av dem, för att kunna utbilda sig till läkare, resten vill han skänka till olika muslimska organisationer.
 Issa, Annabel Richter och Tommy Brue måste nå en uppgörelse. Och ur detta uppstår en högst oväntad kärlek mellan de tre – en kärlek som är dömd på förhand. Alla blir de villebråd i tre olika underrättelseorganisationers jakt på terrorister.
 För Issa misstänks ha anknytning till terroristgrupper. Chefen för den tyska underrättelsetjänstens avdelning i Hamburg, Günther Bachman, vet var Issa håller hus, men avvaktar med att slå till och gripa honom. Bachman vill i stället utforska Issas rörelsemönster och förbindelser, för att spåra hur svarta pengar flyter in till muslimska organisationer.
 Men Bachmans planer stöter på motstånd – inte bara av hans överordnade utan också av representanter för såväl den brittiska som den amerikanska underrättelsetjänsten som befinner sig på plats och som vädrar att någonting stort kan vara på gång.
 Och i detta konfliktladdade spel tvingas Annabel Richter och Tommy Brue snart att agera med dubbla lojaliteter – att gå statsmakternas ärenden samtidigt som de försöker hjälpa Issa. Vilken är utvägen ur detta dilemma?