MAT & KLIMAT
Inbunden bok. Medströms Bokförlag. 2008. 216 sidor.
Nyskick.
–– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Mindre märken på baksidan. – Se fler bilder! ––
Boken om hur vi kan välja att äta, handla och odla på ett sätt som är bättre för klimatet. Maten står för en tredjedel av vår klimatpåverkan. Om vi vill göra något åt klimatförändringen är det enklast att börja med maten. Hur vi väljer påverkar inte bara klimatet, utan även hur naturen mår och hur djuren behandlas. Det vi köper i affären avgör också hur vårt kulturlandskap ser ut. Ju mer vi vet om maten och var den kommer ifrån, desto större blir smakupplevelsen. Klimatet mår bra av att vi blir "matsnobbar".
• Författarna är experter på klimat och mat. Pär Holmgren är välkänd meteorolog och föreläsare i ämnen som rör klimatfrågan. Johanna Björklund och Susanne Johansson är verksamma vid Sveriges lantbruksuniversitet och är ledande forskare inom mat- och klimatfrågor.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789173290180
- Titel
- Mat & klimat
- Författare
- Johanna Björklund - Pär Holmgren - Susanne Johansson
- Förlag
- Medströms Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 243 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 942 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En klimatbok med tonvikt på vad vi odlar och äter. På vilka sätt påverkar vi, var och en, klimatet med vår livsmedelskonsumtion? Hur mycket betyder våra olika val egentligen? Boken visar också konkret vilka arealer vi tar i anspråk när vi äter - hur stora är arealerna, var ligger de egentligen?
Boken guidar till ett klimatsmart Sverige genom att presentera fakta och aha-upplevelser, och slå hål på myter om maten och klimatet.
Mat & klimat är också historien om våra matvanor. Hur har odlingslandskapet och våra butiksutbud förändrats under de senaste 100 åren? Hur kommer de att se ut om 50 år? Boken presenterar och analyserar olika livsmedel. Nya eller nygamla grödors möjligheter presenteras på kockars vis.
Klimatfrågan kommer i höst att handla om vår konsumtion och särskilt vår mat. Under senhösten kommer regeringen och Naturvårdsverket, liksom Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), att koncentrera sig på just mat och klimat.
Medströms Bokförlag