Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Mordet i Mjölby : en dokumentärroman

Mordet i Mjölby : en dokumentärroman

Häftad bok Atremi. 2003. 398 sidor.

Gott skick. Mindre slitage och fläckar på pärmen samt läsveck i ryggen. Tillskrift från författaren på andra bladet: "Trevlig läsning önskar Johan Birath".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
918952716x
Titel
Mordet i Mjölby : en dokumentärroman
Författare
Johan Birath
Förlag
Atremi
Utgivningsår
2003
Omfång
398 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
138 x 210 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Mordet i Mjölby är ett försök att i skönlitterär form beskriva en verklig händelse som inträffade i Östergötland 1855 och vad den ledde till för de inblandade. Till grund för berättelsen har rättegångshandlingar, kyrkoarkivalier och gammal såväl som ny historisk och geografisk litteratur använts. Sanningshalten i historien är således mycket hög medan repliker och dialog med vissa undantag har skapats för att öka läsupplevelsen. Syftet med denna berättelse är i första hand att ge läsaren kunskaper om och en känsla för 1800-talet.

Johan Birath, som forskat fram faktaunderlaget och författat be­rättel-sen, är grundskollärare i historia, religionskunskap, samhällskunskap och geografi. Han är också kommunpolitiker, debattör och kanske allra främst – och helst – lokalhistoriker. Som lokalhistoriker undervisar han också i den kommunala vuxenutbildningen, föreläser, kåserar och sprider kunskap om historien och lokalhistorien så gott han hinner och förmår. Denna bok är en del av det arbetet.