Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jag och Earl och tjejen som dör

Jag och Earl och tjejen som dör

Häftad bok B Wahlströms. 2015. 281 sidor.

Nära nyskick. Boken har sidor målade gula matchande omslaget

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789132166952
Titel
Jag och Earl och tjejen som dör
Författare
Jesse Andrews
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsår
2015
Omfång
281 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 205 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
308 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är den roligaste bok om döden du någonsin kommer att läsa.

Det är en universellt accepterad sanning att high school suger. Hur är det ens möjligt att existera på ett sånt jävla skitställe?

Första dagen på sista året har Greg Gaines äntligen räknat ut hur man överlever. Hans strategi är att smälta in. Hålla en sjukt låg profil. Den enda han umgås med är Earl. Tillsammans tillbringar de sin lediga tid med att spela in filmer. Ärligt talat är filmerna ganska usla, och Greg har inga planer på att någonsin visa dem för någon annan. Tills han lär känna Rachel.

Rachel har leukemi, och Gregs mamma har fått den vansinniga idén att Greg ska bli hennes vän. Att han kan göra skillnad i hennes liv genom att muntra upp henne. Trots att Greg knappt känner Rachel och vet att det är en totalt idiotisk idé så går han med på att försöka.

Filmen Me and Earl and the Dying Girl hade premiär på Sundance Film Festival i januari 2015, där den fick stående ovationer, och vann i kategorierna Audience Award och Grand Jury Prize.

Utifrån författarens ambitioner är texten hur som helst en fullträff: att med komik som medel skapa lust och glädje i livet, trots att det existentiella mörkret sänker sig. Författaren demonstrerar med övertygande finess att humor är en legitim och bärkraftig livshållning. Kristianstadsbladet

Jag slukläste den här boken, och älskade den. Liv-död-känslor-funderingarna, men allra mest dialogerna. De är helt fantastiska! Och ofta återgivna på annorlunda sätt filmmanus, punktform Det här är helt enkelt en du-får-inte-missa-bok.

Kulturkollo

Även om jag skrattade mig igenom boken, så grät jag floder på slutet. All borde läsa den här boken.

The Guardian

En väldigt speciell bok. Grov på ett sätt som få andra böcker är, men också väldigt känslosam. Rolig med en sorgsen underton. Helt enkelt uppfriskande och läsvärt.

Old Adult Reads Young Adult

Men så finns det också något hoppfullt i berättelsen. Det där att andra kan se något i en som man inte ser själv. Att det kan vara bra att få sina cirklar rubbade. Det är fint!

Boktokig

Det tog inte lång tid förrän jag fastnade för Greg. Han känns ärlig och äkta ... Det som gör Jag och Earl och tjejen som dör värd att läsa är just den realistiska framställningen, den underhållande tonen och de ärliga karaktärerna.

I Heart Fantasy

Åt Greg skrattar jag så jag stundvis gråter ... Och herregud, ibland blir det så jävla pinsamt att jag måste läsa det högt för min sambo för att ens kunna hantera det ... tror faktiskt inte jag läst så mycket högt ut någon bok någonsin.

Sagan om Sagorna

Den överraskade mig och fick mig att gråta på ett terapeutiskt sätt.

Lena Dunham om filmen
Ytterligare författare: Andrews, Jesse
Ytterligare översättare: Jansson, Carina