Bröd
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Stort format 28,5 x 22,5 cm Vikt 1.335 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, originalutgåva, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Klas Andersson. INNEHÅLL: Förord. Inledning. Innan du börjar baka. Om bagarnas historia och bagerier. Stenugnsbakat bröd. Ingredienser. Surdeg. Fördegar, jäsning och bakning. RECEPT: Ljusa bröd. Lite grövre bröd. Grova bröd. Bröd med spännande smaksättning. Speciella bröd. Skånska skållade bröd. Briocher, croissanter och annat gott. Söta bröd. Julbröd. Skådebröd. Gott av brödrester. Inköpsställen. Register.
// Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [1384]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151842592
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.